Sivasspor gözünü Galatasaray'a dikti
ABONE OL

24 haftada topladýðý 48 puanla averajla 4. sýrada bulunan Sivasspor ile ayný puanla 3. sýrada yer alan Galatasaray arasýndaki karþýlaþma zirve yarýþýnda büyük önem taþýyor.

Ýç saha ve taraftar avantajýna güvenen kýrmýzý-beyazlýlar, güçlü rakibi Galatasaray karþýsýnda 3 puan hedefliyor. Ligin 25. haftasýnda yarýn Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda saat 19.00 oynanacak karþýlaþmayý hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Zorlu karþýlaþma öncesi Sivas ekibinde orta saha oyuncusu Erdoðan Yeþilyurt, kaleci Ali Þaþal Vural, golcü oyuncu Petar Skuletic, savunma oyuncularý Samba Camara ve Ziya Erdal'ýn sakatlýðý bulunuyor.

Kýrmýzý-beyazlýlarda kaleci Mamadou Samassa, defans oyuncusu Aaron Appindangoye, orta saha oyuncularý Fernando Andrade ve Hakan Arslan, Galatasaray maçý öncesi kart cezasý sýnýrýnda yer alýyor.

- SÝVASSPOR ÝÇ SAHADA YENÝLGÝ YÜZÜ GÖRMEDÝ 

Sivasspor, bu sezon evinde çýktýðý 12 karþýlaþmada yenilgi yüzü görmedi.

Ýç sahadaki 12 maçlýk periyotta 9 galibiyet ve 3 beraberlikle 30 puan toplayan kýrmýzý-beyazlýlar, bu maçlarda rakip fileleri 22 kez havalandýrýrken, kalesinde 7 gole engel olamadý.

Kýrmýzý-beyazlýlar Galatasaray engelini de kayýpsýz geçerek bu sezon iç sahada kaybetmeyen tek takým unvanýný korumanýn hesaplarýný da yapýyor.

Sivasspor, evinde son olarak geçen sezonun 29. haftasýnda 22 Nisan 2019'da Beþiktaþ'a 2-1 yenilmiþti.

Yaklaþýk 11 aydýr sahasýnda kaybetmeyen kýrmýzý-beyazlý ekip, geçen sezonun 34'üncü haftasýnda evinde Galatasaray'ý 4-3 yenmiþti.

- SÝVASSPOR SÜPER LÝG TARÝHÝNÝN EN BAÞARILI SEZONLARINDAN BÝRÝNÝ YAÞIYOR

Sivas temsilcisi, ligde bu sezon elde ettiði baþarýyla göz dolduruyor. Sezon baþýnda hedefini "Avrupa kupalarýna katýlmak" olarak belirleyen kýrmýzý-beyazlý takým, Süper Lig tarihinde 24. haftalar itibariyle en baþarýlý sezonlarýndan birini geçiriyor.

Sivasspor, ligde 24'ncü haftalar itibarýyla þampiyonluk mücadelesi verdiði 2007-2008 sezonunda 51 puana, 2008-2009 sezonunda ise 49 puana ulaþmýþtý.

Kýrmýzý-beyazlýlar ayný kulvarda bu sezon 48 puana ulaþarak önemli bir baþarýya imza attý.