Sivasspor transfer için Rey Manaj'ý bekliyor
ABONE OL

EMS Yapý Sivasspor, 2023-2024 sezonunda 18 kez fileleri havalandýran Arnavut forvet Rey Manaj'ýn takýmda kalýp kalmamasýna göre transfer politikasýný þekillendirecek.

Ýç transferde sözleþmesi sona eren kaleci Ali Þaþal Vural, savunma oyuncularý Alaaddin Okumuþ ve Murat Paluli ile yeniden anlaþmaya varan kýrmýzý-beyazlýlar, dýþ transfer için çalýþmalarýný sürdürüyor.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, AA muhabirine, daha kreatif, hücuma dönük oynayan, öne doðru baský kurabilen, geçiþ oyunlarýný iyi yapan ve bireysel anlamda yetenekleriyle Sivasspor'a yakýþan bir kadro oluþturmak istediklerini söyledi.

Sivasspor Kulübü Baþkaný Mecnun Otyakmaz'ýn hedeflerinin her zaman yukarýlara oynamak olduðunu belirten Uygun, "Malum 21 yýllýk baþkanlýk döneminde bu kadar muhteþem bir baþarý hikayesi yazan baþka bir kulüp ve kulüp baþkaný yok. Anadolu kulüpleri için konuþuyorum, 21 yýl boyunca 6-7 kere Avrupa kupasýna gitmiþ, Türkiye Kupasý'ný kazanmýþ ve bu sürecin içerisinde Sivas þehrini ve Sivaslýlarý baþarýya alýþtýrmýþ bir baþkan olarak onun da hedefleri hep yukarlara oynamak. Ayrýca Sivasspor'u diðer birçok takýmýn düþtüðü milyar liralýk borç bataðýna düþürmemek için de doðru bir planlamayý ve projeleri hayata geçirme derdinde." ifadelerini kullandý.

TRANSFER POLÝTÝKASINDA REY MANAJ ETKÝLÝ OLACAK

Takýmda sözleþmesi sona eren ve kalmasýný istedikleri oyuncularýn bulunduðunu dile getiren Uygun, "Bunlarla ilgili yönetime raporu arz ettim. Ancak buradaki tek farklý konu Rey Manaj. Rey Manaj'ý gerçekten isteyen takýmlar var." diye konuþtu.

Uygun, Sivasspor Basýn Sözcüsü Gökhan Karagöl baþkanlýðýndaki transfer komitesinin çalýþmalarýný sürdürdüðünü anlatarak, þunlarý kaydetti:

"Ýyi, kaliteli, ucuz, Sivasspor'a yakýþýr futbolcularý transfer etmek için transfer komitesinde baþkanlýðýný Gökhan Karagöl'ün yaptýðý bir süreç ilerliyor. Þu ana kadar 350'ye yakýn futbolcu izleme þansým oldu, artýk izlemeyi ben de býraktým. Transfer komitesi, Sivasspor'un yararýna olan futbolcularý önümüzdeki süreçte takýmýmýza katacak. 3. Lig ve 2. Lig'de oynayan, geleceði olan gençlerimizden 6 futbolcu var. Rey Manaj giderse; 7 yabancý ile ligimizi bilen, kalitesini kanýtlamýþ 5 Türk futbolcuyu takýma katarak transferi tamamlamak istiyoruz."

Sezonu 18 golle tamamlayan 27 yaþýndaki Arnavut golcü Rey Manaj'ýn takýmda kalýp kalmamasýna göre transfer politikasýný belirleyeceklerini vurgulayan Uygun, "Genç, alternatifli, yetenekli yabancýlar, yine genç ve yetenekli Türk çocuklar ile kaliteli 2 yýldýz olabilecek futbolcu transferi yapacaðýz." deðerlendirmesinde bulundu.