Skandal soruþturma sonrasý Merih Demiral'dan paylaþým! ''Yüksel Türk!''
ABONE OL

Avusturya karþýsýnda attýðý iki golle A Milli Takým'ýn çeyrek finale yükselmesinde önemli rol oynayan Merih Demiral, sosyal medya hesabýndan paylaþým yaptý.

Attýðý gol sonrasý yaptýðý sevinç için hakkýnda soruþturma açýlan milli oyuncu, sosyal medya hesabýndan bu soruþturmaya yanýt verdi.

Milli oyuncumuz, kiþisel hesabýndan yaptýðý açýklamada, "Yüksel Türk! Senin için yüksekliðin hududu yoktur." ifadelerini kullandý. Paylaþýmda ayrýca Türk bayraðý da kullandý.

Merih Demiral'in bu paylaþýmý büyük beðeni topladý.

NELER YAÞANDI?

UEFA, A Milli Futbol Takýmý'nýn 2024 Avrupa Þampiyonasý son 16 turunda Avusturya'yý 2-1 yendiði maçta "uygunsuz davranýþlarda bulunduðu iddiasýyla" Merih Demiral ile ilgili soruþturma açtý.

UEFA'dan yapýlan açýklamada, "Avusturya ile Türkiye arasýnda, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nýn Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Þampiyonasý son 16 turu maçýnda, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ýn uygunsuz davranýþlarda bulunduðu iddiasýyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliði'nin 31(4) maddesi uyarýnca soruþturma açýlmýþtýr." denildi.

Turnuvada çeyrek finale yükselen milli takýmýn Avusturya karþýsýnda iki golünü de kaydeden Merih Demiral, bozkurt iþareti yapmýþtý.

Merih Demiral maçtan sonra sevinci hakkýnda yaptýðý açýklamada, "Bir gol sevinci vardý aklýmda onu yaptým, Türklükle alakalý. Türk olduðum için çok gurur duyuyorum!" sözlerini sarf etmiþti.