Süper Lig'de geri dönüþlerin haftasý
ABONE OL

Süper Lig'de 5'inci hafta, dün oynanan 4 maçla geride kaldý. Oynanan 10 karþýlaþmada 28 gol atýlýrken, 2.8 gol ortalamasý yakalandý.

Süper Lig'de 5'inci hafta dün oynanan 4 karþýlaþma ile sona erdi. Bu haftaki karþýlaþmalarda ev sahibi ekipler 4 galibiyet alýrken, 4 maçta da deplasman ekipleri sahadan galip ayrýldý. Demir Grup Sivasspor - Gaziantep FK ile GZT Giresunspor - Ýttifak Holding Konyaspor karþýlaþmalarý ise beraberlikle sona erdi.

HAFTANIN OLAYI: MEDÝPOL BAÞAKÞEHÝR'ÝN FENERBAHÇE GALÝBÝYETÝ

Süper Lig'in ilk 4 haftasýnda 4 maðlubiyet alarak lige beklentilerin çok altýnda giriþ yapan Medipol Baþakþehir, galibiyet özlemini geride kalan haftada sona erdirmeyi baþardý. Ligin maðlup olmayan takýmlarýndan biri olan Fenerbahçe'yi sahasýnda Okaka ve Gulbrandsen'in golleriyle maðlup etmeyi baþaran Baþakþehir, ligdeki ilk galibiyetini alarak puanýný 3'e yükseltti. Maçýn ardýndan hem teknik direktör Aykut Kocaman hem de kulüp baþkaný Göksel Gümüþdað, ilk 4 haftanýn verdiði stres ve gerilime dikkat çekerken, Fenerbahçe karþýsýnda alýnan galibiyetin önemine vurgu yaptý. Medipol Baþakþehir, ligin 6'ncý haftasýnda Gaziantep FK ile deplasmanda karþý karþýya gelecek.

GERÝ DÖNÜÞLERÝN HAFTASI

Süper Lig'in 5'inci haftasý heyecaný yüksek maçlara sahne olurken, haftayý galibiyet ile tamamlayan takýmlardan 4 tanesi, 3 puaný geriden gelerek kazanmayý baþardý. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'a konuk olan VavaCars Fatih Karagümrük, 3-1 geriye düþtüðü karþýlaþmada 4-3 galip gelerek puanýný 10'a yükseltti ve iyi gidiþatýný sürdürdü. Þampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a kaybeden Beþiktaþ ise deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'a karþý 2-0 maðlup duruma düþtü. Karþýlaþmaya 6 oyuncusundan yoksun çýkan ve mücadele içerisinde 2 oyuncusunu da sakatlýk dolayýsýyla deðiþtirmek durumunda kalan siyah beyazlý ekip, karþýlaþmanýn 2'nci yarýsýnda bulduðu goller ile sahadan 3-2 galip ayrýlarak liderliðini sürdürdü. Ýzmir derbisinde de kazanan takým, geriden gelerek 3 puana ulaþan Altay oldu. Karþýlaþmada 1-0 geriye düþen siyah beyazlý ekip, 71'inci dakikada Kappel ve 90+3'üncü dakikada Paixao'nun golleriyle 2-1 kazanarak iki maçlýk maðlubiyet serisini sonlandýrmayý baþardý. Atakaþ Hatayspor da kendi sahasýnda karþýlaþtýðý Yukatel Kayserispor'a karþý 1-0 geriye düþmesine raðmen Diouf ve El Kaabi'nin golleriyle 2-1 kazanarak puanýný 10'a yükseltti ve haftayý averajla 4'üncü sýrada tamamladý.

GÝRESUNSPOR'UN PUAN HASRETÝ SONA ERDÝ

44 yýl aranýn ardýndan Süper Lig'e yükselme baþarýsý gösteren GZT Giresunspor, lige istediði gibi bir giriþ yapamamýþ ve ilk 4 haftada gol atamayarak 4 maðlubiyet almýþtý. Karadeniz ekibi, Süper Lig'de ilk puanýný Ýttifak Holding Konyaspor karþýsýnda aldý. Konuk ettiði rakibi ile 0-0 berabere kalan Giresunspor, puanýný 1'e yükseltmeyi baþardý. Yeþil beyazlý ekip, ilk puanýný almayý baþarsa da 5 hafta sonunda Süper Lig'de gol atamayan tek takým konumunda bulunuyor. Karadeniz ekibi, Süper Lig'in 6'ncý haftasýnda Fenerbahçe'ye konuk olacak.

MAÐLUBÝYET YAÞAMAYAN TAKIM SAYISI 3'E DÜÞTÜ

Süper Lig'de 5'inci hafta geride kalýrken maðlubiyet almayan takým sayýsý da 3'e indi. 4 hafta sonunda yenilmezliðini sürdüren iki takýmdan biri olan Galatasaray, sahasýnda Aytemiz Alanyaspor'a 1-0; Fenerbahçe ise deplasmanda Medipol Baþakþehir'e 2-0 maðlup oldu. Bu skorlarýn ardýndan Beþiktaþ, Trabzonspor ve Ýttifak Holding Konyaspor, maðlubiyet yaþamayan takýmlar olarak 5'inci haftayý geride býraktý.