'Tarih yazacak'
ABONE OL
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü  Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker karşısında sıra dışı  bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.
 
Ataman, bu sezon yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle sadece 6  oyuncuyla mücadele ettikleri ve sarı-lacivertli ekibi 92-88 yendikleri derbiyle  ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.
 
Cezalı olduğu için takımın başında yardımcısı Yağızer Uluğ'un  bulunduğunu hatırlatan Ataman, şunları kaydetti:
 
"Sahaya çıkan 6 oyuncumuz müthiş bir efor sarf etti. Oyuncularımızın  mücadelesini tarih yazacak. Bu, çok büyük bir başarı. Fenerbahçe Ülker çok güçlü  bir takım. Bu sezon Avrupa Ligi şampiyonluğunun en önemli adaylarından birisi ama  taraftarımızın önünde oyuncularımız gurur meselesi yaptı. Yağızer Uluğ da takımı  çok iyi yönetti. Taraftar inanılmaz bir destek verdi. Çok önemli bir derbi  galibiyeti. Derbi haftasında futbolda aldığımız şansız mağlubiyet sonrası  Galatasaray camiasına bu mutluluğu tattırmak bizim için çok anlamlıydı. Zamanlama  açısından çok güzel bir galibiyet oldu."
 
"Mental gücün fiziğe yansımasını ispat ettiler" 
 
Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker karşısında bazı oyuncuların maçın  tamamında sahada kaldığını, diğerlerinin ise çok az dinlendiğini kaydetti. "Bu, Avrupa ve dünya basketbolunda sıra dışı bir galibiyet" diyen  Ataman "Bunu tamamen mental ve psikolojik güce bağlıyorum. Basketbolcularımız  mental gücün fiziğe yansımasını ispat etti. Bu, basketbol literatüründe yer  alabilecek bir şey. Demek ki ihtiyaç olduğunda bir oyuncu bu kadar üst seviyede  performans gösterebiliyor" diye konuştu.
 
Galatasaray Kulübü yönetiminin oyuncuların performansını takdir  edeceğini dile getiren Ataman, "Yönetimin de oyuncuların bu olağanüstü çabasını  takdir edeceğini yüzde 100 biliyorum. Yönetim bir gayret içerisinde. Sorunların  çözüleceğine inanıyorum. Bu konuda yönetimin ciddi çalışmalarını görüyorum"  ifadelerini kullandı.
 
Tecrübeli antrenör, sarı-kırmızılı taraftarların kendisine gösterdiği  destekten dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Galatasaray taraftarlarının bu desteği benim için çok özel. Şu ana  kadar hem mutlulukları hem zorlukları birlikte paylaştık. Son iki ay benim için  kişisel anlamda zor geçen bir dönemdi. Taraftarlarımızın bu süreçte vermiş  oldukları inanılmaz destek beni ayakta tuttu ve dik durmaya devam etmemi  sağladı."
 
"Son ana kadar şampiyonluk yarışında var olacağız" 
 
Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Ligi'nde son ana kadar şampiyonluk  mücadelesi vereceklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Avrupa Ligi'nde çeyrek final şansımız kalmadı ama 5 tane üst düzeyde  prestij maçı oynayacağız. Kadromuz çok dar. Avrupa Ligi'nde bu kadroyu fazla  hırpalamadan daha çok genç oyuncularımıza şans verip, tecrübe kazandırmaya  çalışacağız. Özellikle ligde yukarı çıkmaya çalışacağız. Cumartesi günü Beşiktaş  İntegral FOREX derbisi var, deplasmanda oynayacağız. Bugün dinlenip yarından  itibaren hazırlıklarımıza başlayacağız. Galatasaray Liv Hospital son ana kadar  şampiyonluk yarışında var olmaya devam edecektir. Ancak öncelikle play-off'lara  şu anda bulunduğumuzdan daha iyi bir yerden girmek istiyoruz. Sonuçta şampiyon  play-off'larda belli olacak."
 
Kadrolarına takviye yapma gibi bir şanslarının olmadığını vurgulayan  Ataman, "Şu anda yabancı haklarımız dolmuş durumda. Ligde Türk oyuncu transfer  dönemi de bitti. Sadece yurt dışında oynayan Türk oyuncu transferi açık ama böyle  serbest bir oyuncu yok. Bu nedenle bu sezon için transfer imkansız" diye konuştu.
 
"Göktürk'ü kazanmak istiyorum" 
 
Ergin Ataman, ligde 8 Şubat'ta oynadıkları NSK Eskişehir Basket  maçının ardından tokat attığı ve sonrasında kadro dışı bıraktığı genç oyuncu  Göktürk Ural'ı kazanmak istediğini söyledi. Göktürk'ün yaklaşık bir aydır genç takımla çalıştığını dile getiren  Ataman, "Göktürk genç bir oyuncu, onu kaybetmek değil, hatalarından ders almış  olarak kazanmak istiyorum. Son bir aydır genç takım ile çalışıyor. Bugün genç  takım hocalarından çalışmalarıyla ilgili bir rapor alacağım. Oradan gelecek  rapora göre de teknik ekibimle durumu değerlendireceğim ve bu hafta içinde karar  vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.