Tatsýz serüveni mutlu sonla bitti! Beþiktaþ sezonu kupa ile tamamladý
ABONE OL

Þampiyonluk hedefiyle yola çýkan Beþiktaþ, beklentilerin çok uzaðýnda kaldý.

ÇEBÝ YERÝNE ARAT GELDÝ

Ahmet Nur Çebi baþkanlýðýnda yer sezona giren Beþiktaþ'ta istikrar bir türlü saðlanamadý.

Yaz transfer döneminde taraftarýn istediði isimlerin kadroya katýlmamasý üzerine sezon baþýndan bu yana eleþtirilerin odaðýnda olan yönetim UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Lig'de alýnan baþarýsýz sonuçlarýn ardýndan görevinden ayrýldý.

Ahmet Nur Çebi'nin baþkanlýðý býrakmasý sonrasýnda Serdal Adalý ile seçime giren Hasan Arat, siyah-beyazlýlarda görevi devraldý.

ÞENOL GÜNEÞ'LE YOLLAR ERKEN AYRILDI

Bu yönetim deðiþikliði öncesinde ise Beþiktaþ'ta teknik direktör ayrýlýklarý oldu.

Siyah-beyazlý takýmda sezona baþlayan Þenol Güneþ, Lugano ile oynanan Konferans Ligi maçýnýn 3-2'lik skorla kaybedilmesi üzerine görevinden istifa etti.

GÜNEÞ SONRASI BURAK YILMAZ

Güneþ'in yerine ise yardýmcýsý Burak Yýlmaz getirildi.

Beþiktaþ'ýn baþýnda yalnýzca 6 maç kalan ve istediði sonuçlarý alamayan genç teknik adam olaylý bir þekilde görevden ayrýldý.

ÇALIMBAY DÖNEMÝ KISA SÜRDÜ

Çebi yönetimi görevinden ayrýlmadan önce ise Beþiktaþ'ýn baþýna kulübün efsanesi Rýza Çalýmbay'ý getirdi.

Burak Yýlmaz gibi Çalýmbay'ýn da siyah-beyazlý takýmdaki kariyeri pek uzun sürmedi.

Beþiktaþ'ýn baþýnda 7 maça çýkan tecrübeli isim, Hasan Arat baþkanlýðýnda görevinden alýndý.

KISA SÜRELÝÐÝNE SERDAR TOPRAKTEPE

Baþkanlýðýna yeni baþlayan ve iddialý bir ismi göreve getirmek isteyen Arat, arayýþlarýný sürdürürken, takýmý kýsa süreliðine U19 Teknik Direktörü Serdar Topraktepe'ye emanet etti.

Topraktepe ile 3 maça çýkan siyah-beyazlýlar, iyi bir oyun ortaya koydu.

HAYAL KIRIKLIÐI FERNANDO SANTOS

Oynattýðý göze hoþ gelen futbolla kýsa sürede taraftarýn beðenisini kazanan Serdar Topraktepe, Beþiktaþ'ýn Fernando Santos'la anlaþmasý üzerine yardýmcý antrenörlüðe geçti.

Portekiz'le EURO 2016'da þampiyonluða ulaþan Santos, siyah-beyazlýlarda iddialý bir baþlangýç yapsa da daha sonra istenilen sonuçlarý alamadý ve büyük bir hayal kýrýklýðý yarattý.

Beþiktaþ'ýn baþýnda 16 maç sonunda 1.57 puan ortalamasý tutturan deneyimli çalýþtýrýcý, Samsunspor'la 1-1 berabere kalýnan maçýn ardýndan takýmdan ayrýldý.

TEK MORAL TÜRKÝYE KUPASI

Santos'un görevine son veren yönetim ise Serdar Topraktepe'ye yeniden takýmý emanet ederek gelecek sezon adýna teknik direktör arayýþlarýna baþladý.

Beþiktaþ'ýn arayýþýný sürdürdüðü bu günlerde Serdar Topraktepe önceliðindeki takým Trabzonspor'u 3-2'lik skorla maðlup ederek Türkiye Kupasý'ný 11. kez müzesine götürdü.

Siyah-beyazlýlar, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan katýlacak.