TBF seçimini yaptý! Hidayet Türkoðlu 3. kez baþkan seçildi
ABONE OL

Türkiye Basketbol Federasyonu Olaðan Genel Kurulu'nda Hidayet Türkoðlu, yeniden baþkanlýða seçildi.

Crowne Plaza Ankara'da düzenlenen genel kurulda baþkanlýk için Hidayet Türkoðlu ve Efe Aydan yarýþtý.

Hidayet Türkoðlu, kullanýlan 165 oyun 133'ünü alarak yeniden baþkanlýða seçildi. Efe Aydan ise 29 oy aldý, 3 oy geçersiz sayýldý. 26 Ekim 2016'dan bu yana görevini sürdüren Türkoðlu, girdiði üst üste 3. seçimi de kazandý.

Seçimden sonra teþekkür konuþmasý yapan Hidayet Türkoðlu, "Camiamýza çok teþekkür ediyorum. Keþke basketbol camiasý olarak daha iletiþime açýk olsak. Çünkü yanlýþ bilgilerle iletiþim kurarak camiamýzý bu yönde rahatsýz etmemeliyiz. Hep samimi, dürüst ve þeffaf olduk. Hatalarýmýz mutlaka olmuþtur ama her zaman herkese samimi olduk, bir telefon uzakta olduk. Beni ve ekibimi tekrar seçen camiamýza þükranlarýmýzý sunuyorum." ifadelerini kullandý.

YÖNETÝM LÝSTESÝ

Hidayet Türkoðlu'nun yönetim kurulu asil listesinde þu isimler yer alýyor:

HÝDAYET TÜRKOÐLU: 19 Mart 1979 Ýstanbul doðumlu olan Hidayet Türkoðlu, Bayrampaþa Ýlköðretim Okulu ve Özel Çavuþoðlu Koleji'nde okudu. Aktif basketbol hayatýnda Türkiye'de Efes Pilsen formasý giyen Türkoðlu, 2000 yýlýnda NBA draftýnda 1. tur 16. sýradan Sacramento Kings tarafýndan seçildi. NBA kariyeri boyunca Sacramento Kings (2000-2003), San Antonio Spurs (2003-2004), Orlando Magic (2004-2009 ve 2010-2014), Toronto Raptors (2009-2010), Phoenix Suns (2010) ve LA Clippers (2014-2015) takýmlarýnýn kadrolarýnda yer aldý. Türkoðlu, 2008 yýlýnda Orlando Magic'de sergilediði performans sonrasýnda NBA'de 'Sezonun En Çok Geliþme Kaydeden Oyuncusu' ödülünün sahibi oldu. 1998-2014 yýllarý arasýnda 309 kez milli formayý giyen Türkoðlu, 2001 Avrupa Basketbol Þampiyonasý'nda ve 2010 FIBA Dünya Basketbol Þampiyonasý'nda gümüþ madalya kazanan kadrolarda yer aldý. Hidayet Türkoðlu; 24 Mart 2014'de A Milli Basketbol Takýmý'ný býrakma kararýný alýrken, 13 Kasým 2015'te de basketbolu býraktýðýný açýkladý. Oyunculuk kariyerini noktaladýktan sonra, 16 Kasým 2015 - 7 Haziran 2016 tarihlerinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun CEO'su olarak görev yaptý. 26 Ekim 2016'da Türkiye Basketbol Federasyonu Baþkaný seçildi ve 5 yýl süren görevinin ardýndan, 4 Kasým 2021'de yapýlan olaðan genel kurulda yeniden baþkan olarak seçildi. Türkoðlu ayrýca; Cumhurbaþkanlýðý Spordan Sorumlu Baþdanýþmanlýðý görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasý olan Hidayet Türkoðlu, Boþnakça ve Ýngilizce bilmektedir.

BÝLGE DONUK: Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Baþkan Yardýmcýlýðý görevini sürdürmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlýðý Bilim kurulunda yer almaktadýr.

HARUN ERDENAY: 27 Mayýs 1968 yýlýnda Ankara'da doðan Harun Erdenay, aktif basketbol kariyerinde 3 kez Türkiye sayý kralý oldu. 189 kez A milli formayý giyen Erdenay; ÝTÜ, Paþabahçe, Fenerbahçe, Ülkerspor, Mersin Büyükþehir Belediyespor formalarý giydi. A Milli Takým Menajerliði de yapan Erdenay, 30 Mart 2015-26 Ekim 2016 tarihlerinde TBF Baþkanlýðý yaptý.

HÜSEYÝN BEÞOK: 2 Aðustos 1975 Ýzmir doðumlu olan Hüseyin Beþok, aktif basketbol kariyerinde Pýnar Karþýyaka, Efes Pilsen, Galatasaray, Türk Telekom, Aliaða Petkim, Beþiktaþ, Hacettepe Üniversitesi ve Türk Telekom, Maccabi (Ýsrail), Sunse Sibenik (Hýrvatistan), ASVEL (Fransa), Unics Kazan (Rusya), Le Mans (Fransa) ve Prokom Trefl Sopot (Polonya) formalarý giydi. Polonya, Ýsrail ve Fransa liglerinde þampiyon olan tek Türk oyuncu olma ünvanýný elinde bulunduran Hüseyin Beþok, A Milli Erkek Basketbol Takýmý'nýn da önemli isimlerinden biri oldu. Bir önceki dönemde de TBF Yönetim Kurulu'nda asbaþkan olarak görev yapan Beþok, yine Hidayet Türkoðlu'nun yönetiminde yer aldý.

HÜSEYÝN ÇAÐATAY ÖZDOÐRU: Özdoðru, Esas Holding'in gayrimenkul, özel sermaye, giriþim sermayesi, sosyal yatýrým ve varlýk yönetimi dahil bütün iþ kollarýndan sorumlu CEO'sudur ve tümünün yatýrým komitelerinde yer almaktadýr. Özdoðru ayrýca TÜSÝAD Küresel Ekonomik Ýliþkiler Yuvarlak Masa Baþkanlýðý görevini sürdürmektedir.

MEHMET FATÝH ÖZTÜRK: Ýlk ve orta öðrenimini Ankara'da tamamlayan Mehmet Fatih Öztürk, Bursa Uludað Üniversitesi Ýþletme Fakültesi mezunudur. Mehmet Fatih Öztürk; Ankara'da turizm acentesi ve etkinlik hizmetleri veren bir kurumun kurucu ortaðý olarak iþ hayatýný sürdürmektedir. Öztürk, bir önceki dönemde de Türkoðlu'nun yönetiminde asbaþkan olarak yer alýyordu.

MUSTAFA SARIMERMER: 30 Aðustos 1980 yýlýnda Ýstanbul'da doðan Mustafa Sarýmermer lisans eðitimini Ýstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararasý Ýliþkiler Bölümü'nde, yüksek lisans eðitimini ise Yýldýz Teknik Üniversitesi Ýþletme Yönetimi Bölümü'nde tamamladý. Sarýmermer; el ve makine halýsý üretimi yapan firmalar ile inþaat ve gayrimenkul geliþtirme yapan þirketlerin yaný sýra alýþveriþ merkezi yönetimi sektörlerinde de faaliyet gösteren þirketlerinde görev yapmaktadýr. 2016-2021 yýllarý arasýnda Türkiye Okçuluk Federasyonunda Yönetim Kurulu Üyesi olan Sarýmermer, Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Türkiye Futgolf Gençlik ve Spor Derneði Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaktadýr. Sarýmermer, Türkoðlu'nun bir önceki yönetiminde de yer alýyordu.

RIZA SELÝM DEMÝR: Eski basketbolcu, Galatasaray'da forma giydi. Demir, tekstil ve organizasyon sektöründe faaliyet gösteriyor.

SERDAR KARAGÖZ: 24 Mayýs 1981'de Sakarya'da doðdu. Ýstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun oldu, ayný üniversitede Ýnsan Haklarý Hukuku alanýnda yüksek lisans yaptý. ABD'de New School Üniversitesi'nde Medya Çalýþmalarý üzerine ikinci yüksek lisansýný tamamladý. Kariyerine 2004 yýlýnda ADAM Stratejik Araþtýrma Merkezi'nde baþladý. 2008'de Turkuvaz Medya Grubu'na katýldý, ardýndan 2010'da New York Times'ta çalýþtý. 2011-2013 yýllarýnda A Haber'in Birleþmiþ Milletler Diplomasi Muhabiri oldu. Türkiye'ye döndükten sonra Sabah Gazetesi'nde Dýþ Haberler Müdürü olarak görev aldý ve Daily Sabah Gazetesi'nin kurucu Genel Yayýn Yönetmeni oldu. 2018'de TRT Uluslararasý Haber Kanallarý Genel Yayýn Yönetmenliði'ne getirilen Karagöz, 2020'de TRT Genel Müdür Yardýmcýsý oldu. Karagöz, 7 Nisan 2021 tarihinden bu yana Türkiye'nin küresel haber ajansý Anadolu Ajansýnýn Yönetim Kurulu Baþkaný ve Genel Müdürü olarak kariyerine devam etmektedir. Basketbolun yaný sýra kayak, binicilik ve kürek sporlarýyla ilgilenmekte olup iyi derecede Ýngilizce bilmektedir.

TOLGA EGEMEN: Tolga Egemen, Dome Group'ta Üst Düzey Yönetici (CEO) olarak çalýþmaktadýr. Beymen Group Yönetim Kurulu üyesi olan Tolga Egemen, FIBA (Uluslararasý Basketbol Dernekleri Federasyonu) Finans Komitesi Üyesi, Öðretmenler Akademisi Vakfý Baþkan Yardýmcýsý, Darüþþafaka Derneði Danýþmanlar Kurulu Üyesi ve SALT (Çaðdaþ Sanat ve Araþtýrma Merkezi) Yönetim Kurulu Üyesi'dir.

YILMAZ ARGÜDEN: Yýlmaz Argüden Türk yönetim danýþmanlýðý þirketi ARGE Danýþmanlýk'ýn Yönetim Kurulu Baþkaný olarak görev yapmaktadýr. Kariyeri boyunca çeþitli ülkelerde 50'yi aþkýn þirketin yönetim kurullarýnda görev alan Argüden, Adnan Kahveci'nin daveti ile önce Özelleþtirme Programý'nýn sorumluluðunu yürüttü, daha sonra ekonomi konusunda Baþbakan Baþdanýþmaný olarak görev yaptý. UN Global Compact Ulusal Aðlar Dünya Baþkaný seçilen Argüden, Yönetim Kurulunda görev aldý. Stratejik Liderlik, Üstün Vatandaþlýk, Seçkin Kariyer gibi birçok ödül sahibi olan Argüden, yaþam kalitesini yükseltme çalýþmalarý nedeniyle Dünya Ekonomik Forumu tarafýndan Geleceðin 100 Global Lideri arasýna seçildi. Argüden bir önceki dönemde de Türkoðlu'nun yönetim listesinde yer alýyordu.

Hidayet Türkoðlu'nun yönetim kurulu yedek listesinde ise Emre Ballý, Gülþah Akkaya, Onur Atakay, Efe Oðuz, Bahar Çaðlar Ökten, Ahmet Arif Turhan, Ýrfan Coþkun, Kerem Tunçeri, Alper Arýkoðlu ve Ali Türkmen yer aldý.

Yönetim kurulu yedek listesinde yer alan Ahmet Arif Turhan, bu görevi kabul etmediðini divana dilekçeyle sundu. Divan kurulu ise istifanýn yönetim kuruluna verilmesi gerektiðini Turhan'a iletti.