''Tek yapmamýz gereken sabýrlý olmak'' Montella, Gürcistan reçetesini yazdý
ABONE OL

A Milli Takým teknik direktörü Vincenzo Montella, TRT Spor'a açýklamalarda bulundu. Ýþte Montella'nýn o açýklamalarý...

"GÜVEN VE ÝNANÇ AÞILAMAK ÝSTÝYORUM"

"Zaman daralýyor, baþlangýça yaklaþýyoruz. Biraz heyecanlýyýz. Çok büyük hedeflerimiz olmalý. Alabileceðimiz skorlarýn kabul edilebilir olmalý. Çok baþarýlý olmak için çok çalýþmamýz gerekiyor. Her insan stresi farklý þekillerde yaþayabiliyor. Ben hem güven hem de inanç aþýlamak istiyorum. Stresin bizi engellemesi deðil, bize güç vermesi gerekiyor."

"3. MAÇTA OYNAMASINI ÝSTÝYORUM"

"Yaþadýðýmýz sakatlýklar beni çok üzdü. Özellikle Enes ve Ozan'ýn sakatlýklarý. Ýrfan Can, Polonya maçýnda bir rahatsýzlýk etti. Benim için çok önemli bir oyuncu. Onu korumak için elimizden geleni yaptýk. Kadrodan çýkarýlacaðý nereden çýktý bilmiyorum. Son ana kadar bekleyeceðiz. Oynayabilirse 3. maç içinde oynamasýný istiyoruz. Olursa daha erken tabii."

"NE YAPTIÐINI BÝLEN BÝR TAKIM OLDUK"

"Geldiðimiz günden bu yana takýmýn geliþimi çok iyi etkilendi. Kendine güvenen ve ne yaptýðýný bilen bir takým oluþtu. Sonuçlardan baðýmsýz olarak son iki maçýmýz çok iyiydi, biz tabii ki kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe'de oynayan oyuncularýn geçtiðimiz sezonu Haziran ayýnda açmýþtý, bu kadar uzun sezon sezonlarda sakatlýklar daha olasý olabiliyor."

"ÝSMAÝL YÜKSEK SAKATLIÐINI ATLATIYOR"

"Ýsmail Yüksek çok iyi hazýrlanýyor ve sakatlýðýný atlatmaya hazýrlanýyor. Ona ihtiyacýmýz var ve orta sahada onsuz oynamak istemiyoruz. Bek konusunda biraz endiþem var çünkü 3 oyuncumuz var. Onlarý daha idareli kullanmak istiyorum."

"FUTBOL 16 KÝÞÝYLE OYNANIYOR"

"Futbol artýk 16 kiþiyle oynanýyor. Hep ayný oyuncularla oynamaya devam ederseniz, 70. dakikadan itibaren farklý bir kadroyla sahada olursunuz. Maçýn kaderini deðiþtirecek isimler, sonrada giren isimler olacak."

"SONRADAN ALABÝLÝRÝM"

"Hakan'ýn þu an en iyi bölgesinde oynadýðýný düþünüyorum. Bizim için çok önemli bir oyuncu. Arda ise hem Fenerbahçe'de hem de Real Madrid'de genelde sað kanatta oynadý. Tek baþýna oynasaydý on numara olabilirdi ama þu an için sað kanat oynamaya daha yakýn gibi. En önemlisi dengeyi iyi kurabilmek. Son maçta iyi oynadý ama isteklerimizi tamamýyla anlamasý gerekiyor. Arzumuz var, onunla baþlayabiliriz. Ancak sonradan da oyuna alabilirim onu. Þu an karar aþamasýndayým."

"DOÐRU BÝR KARIÞIM YAPTIK"

"Bence kadromuzda doðru bir karýþým yaptýk. Hem deneyimli oyuncularýmýz var hem de genç oyuncularýmýz var. Herkes kazanarak baþlamak ister. Kazanýrsak benim için güzel bir doðum günü hediyesi olur. Bu tarz hazýrlýklar kademeli olmalý, þu an tam anlamýyla hazýr olursak maç günü pilimiz bitebilir."

"BÜYÜK HAYALLERE SAHÝP OLMALIYIZ"

"Çok büyük hayallere sahip olmalýyýz ama küçük adýmlar atmalýyýz. Çünkü uzun bir adým attýðýmýzda takýlýp düþme ihtimalimiz artar aksi halde."

"TEK YAPMAMIZ GEREKEN SABIRLI OLMAK"

"Gürcistan'ýn iyi kapanan bir takým olduðunu biliyoruz. Kaymalarý iyi yapan bir takým olduklarýný biliyoruz. Tek yapmamýz gereken sabýrlý davranarak Gürcistan maçýndan 3 puanla ayrýlmak istiyoruz."

"BÜYÜK KUMAR OLABÝLÝR"

"Bizde 5 tane genç futbolcu var. Bu futbolcular birkaç yýl boyunca U21'de de kalabilirdi. Hemen hemen hepsi ayný pozisyonda oynuyor bu oyuncularýn. Hepsini ayný anda oynatmak kumar olabilir. Kimin daha istekli olduðuna göre bir karar vereceðiz."