Thomas Reis: Henüz bir þey baþarmýþ deðiliz
ABONE OL

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Trendyol Süper Lig'de ilk hedeflerinin 42 puan toplamak olduðunu, bunu baþardýktan sonra farklý hedefler hakkýnda konuþmaya baþlayacaklarýný söyledi.

Alman teknik adam, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, ilk yurt dýþý tecrübesini Samsunspor'da yaþadýðýný dile getirdi.

Samsunspor'da mutlu olduðunu ifade eden Reis, "Baþarýlý bir sezon geçirmemiz iþleri biraz kolaylaþtýrýyor. Ben de öðrenmeye çalýþýyorum. Ýngilizcemi bile geliþtiriyorum. Yeni bir mantaliteye de alýþmaya çalýþýyorum. Türkiye'de insanlar çok cana yakýn, bana çok iyi davranýyorlar ve beni çok iyi hissettiriyorlar." dedi.

Thomas Reis, Samsunspor'da transfer yasaðýnýn olduðu dönemde göreve geldiðini hatýrlatarak, þunlarý kaydetti:

"Transfer yasaðýný bir risk olarak görmedim. Özel görevleri seviyorum. Bu tür kulüplerde çalýþtým, Samsunspor da onlardan biri. Bochum'dan Schalke 04'e gitmiþtim orada benzer bir durum ve zorluklarla karþýlaþmýþtým. Bu durumlarda iyi bir teknik direktör olduðumu gösterme fýrsatým oluyor. Bu benim için güzel bir görev. Bu görevi yaparken de bana gayet iyi hissettiriyor. Transfer yasaðýmýzýn olduðunu bilerek geldim. Sezon baþýnda futbol direktörümüz Fuat Çapa'dan telefonla teklif aldýktan sonra çok mutlu oldum."

"TAKTÝKSEL ANLAMDA DEÐÝÞÝKLÝKLER YAPTIM"

Alman teknik adam, Samsunspor'un geçen sezon kümede kalma mücadelesi verdiðini anýmsatarak, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Ayný kadroyla bu sezona baþladýk. Geçen sene ile bu sene aslýnda çok farklý. Hatta 2 sezon önce Samsunspor 1. Lig'den Süper Lig'e çýkmýþtý ve takýma çok sayýda oyuncu transfer edilmiþti. Süper Lig'e kötü baþladý ve sonrasýnda teknik direktör deðiþikliðine giderek Markus Gisdol hoca geldi. Markus hoca, geçen yýl kümede kalmak için belirli bir taktikle oynadý. Bence de o dönem o taktikle oynamak doðru bir karardý. Takým da zaten bunu yaparak kümede kaldý. Bu seneye gelecek olursak taktiksel anlamda deðiþiklikler yaptým. Topun bizde kalmasýný istedim. Topla oynamayý seven bir takým haline geldik. Orta sahada zaten baþarýlý oyuncularýmýz var. Oyunumuzu geliþtirmeye çalýþýyoruz. "

Thomas Reis, iyi performanslarýna raðmen ligde henüz bir þey baþarmadýklarýnýn altýný çizerek, "Kesinlikle görevimiz henüz bitmiþ deðil, belirli puan topladýk. Lig çok zor geçecektir. Çok dikkatli olmamýz gerekiyor. Henüz bir þey baþarmýþ deðiliz, her þey her an deðiþebilir. 42 puana ulaþmamýz durumunda ligde kaldýðýmýzý sayabiliriz. 42 puana ulaþtýktan sonra belki farklý hedefler hakkýnda konuþmaya baþlayabiliriz. Þu an için ayný þekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor." deðerlendirmesinde bulundu.