Tokyo 2020'nin 14. gününü Türk sporcular 3 madalyayla tamamladý
ABONE OL

Türk sporcular, günü 3 bronz madalyayla tamamladý.

Karatede Ali Sofuoðlu, bronz madalya mücadelesinde Güney Kore'den Heejun Park'la karþýlaþtý. Hakemlerden 27.26 puan alan milli sporcu, bronz madalyanýn sahibi oldu. Ali Sofuoðlu'nun bu madalyasý ayný zamanda Türkiye'nin olimpiyat tarihindeki 100. madalyasý olarak tarihe geçti.

Milli karateci Merve Çoban da kadýnlar kumite 61 kiloda bronz madalya elde etti. Yarý finalde Sýrp Jovana Prekovic'le karþýlaþan Merve Çoban, rakibine 2-0 maðlup oldu ve final þansýný yitirdi. Ay-yýldýzlý sporcu, bu sonuçla olimpiyat oyunlarýný üçüncü olarak tamamladý.

TAHA AKGÜL DE BRONZ MADALYA KAZANDI

Türk sporcular, bir bronz madalyayý da güreþte kazandý.

Erkekler serbest stil 125 kiloda bronz madalya mücadelesi veren Taha Akgül, Moðol Lkhagvagerel Munkhtur'a üstünlük kurdu ve olimpiyat üçüncülüðü elde etti.

Rio 2016'da altýn madalya alan Taha Akgül, olimpiyatlardaki ikinci madalyasýný elde etti.

Süleyman Karadeniz ise 97 kilo mücadelesinde son 16 turu ve çeyrek finalde rakiplerini yenerek yarý finale yükseldi. Yarý finalde ABD'li Kyle Frederick Snyder'e maðlup olan milli güreþçi, final þansýný yitirdi. Süleyman Karadeniz, yarýn bronz madalya mücadelesi için mindere çýkacak.

Kadýnlar 50 kiloda Türkiye'yi temsil eden Evin Demirhan ise oyunlara erken veda etmek zorunda kaldý. Son 16 turunda ABD'li Sarah Ann Hildebrant ile karþýlaþan milli sporcu, rakibine maðlup oldu. ABD'li güreþçinin de yarý final maçýnda Çinli Yanan Sun'a maðlup olarak final þansýný yitirmesiyle Evin, repesaj hakkýndan da oldu ve elendi.

ATLETÝZMDE 4 SPORCU MÜCADELE ETTÝ

Atletizmde 4 sporcu Türkiye adýna mücadele etti.

Kadýnlar cirit atmada Eda Tuðsuz, finale kadar gelmeyi baþardý. Elemelerde en iyi dereceyi yaparak finale çýkan Eda, altýncý atýþýnda ciriti 64 metre uzaklýða göndererek dördüncü sýraya yerleþti ve oyunlarý bu dereceyle tamamladý.

Kadýnlar 20 kilometre yürüyüþte ise Meryem Bekmez, Ayþe Tekdal ve Evin Demir dereceye giremedi.

Odori Park'ta gerçekleþtirilen 20 kilometre yürüyüþ yarýþýný 53 atlet tamamlayabildi. Parkuru 1 saat 35 dakika 8 saniyede tamamlayan milli atlet Meryem Bekmez, 22. sýrada yer aldý. Ayþe Tekdal 1.38.40'lýk derecesiyle 39, Evin Demir ise 1.39.55'lik derecesiyle 41. sýrada kendisine yer bulabildi.

MODERN PENTATLONDA ÝLKE ÖZYÜKSEL'ÝN YÜKSELÝÞÝ

Modern pentatlonda yarýþan ve Rio 2016'da 35. sýrada yer alan Ýlke Özyüksel, Tokyo 2020'de çok daha iyi bir sonuca imza attý.

Ýlke Özyüksel, 5 disiplinde yaptýðý mücadelenin ardýndan oyunlarý 5. sýrada tamamladý.