Tomislav Mijatovic: Ortaya karakter koyarak gerekli mücadeleyi sergiledik
ABONE OL

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçýnda Fenerbahçe Beko'yu deplasmanda 82-81 yenen Anadolu Efes'te baþantrenör Tomislav Mijatovic, "Ýyi oyuncular ortaya karakter koyarak gerekli mücadeleyi sergiler." diye konuþtu.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karþýlaþmanýn ardýndan basýn mensuplarýna açýklamalarda bulunan Mijatovic, oyuncularýnýn kendilerini kanýtladýðýný ve sahaya karakter koyduklarýný dile getirdi.

Agresif oynayarak maçý kazandýklarýnýn altýný çizen Mijatovic, þöyle konuþtu:

"Bir sonraki maçta da bugünkü düþünceyle sahada olmalýyýz. Oyuncularým birbirleri için oynamalý. Daha agresif olmalýyýz. Finalin de keyfini çýkararak oynamamýz gerekiyor. Bizim takýmýmýz çok deneyimyli oyunculardan kurulu bir takým. Avrupa Ligi'nin ardýndan oyuncularýn kendilerini kanýtlamalarý gerekiyordu ve bugün bunu yaptýlar. Çocuklar mücadeleyi seviyorlar. Atmosferin ne denli yüksek olmasý önemli deðil. Ýyi oyuncular ortaya karakter koyarak gerekli mücadeleyi sergiler."

DEREK WÝLLÝS: "BUGÜN ENERJÝMÝ ORTAYA KOYDUM VE PERFORMANSIMDAN MEMNUNUM"

Fenerbahçe Beko karþýsýnda 20 sayý kaydeden Derek Willis, ilk 2 maçta sarý-lacivertli ekibin daha üstün olduðunu vurgulayarak þunlarý söyledi:

"Potansiyel olarak son maç olduðunu düþündüðümüz bu maça daha çok enerji yansýtmamýz gerekiyordu. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Performansým için mutluyum. Her zaman olabildiðince verimli olmak istiyorum. Olabildiðince az þut atýp çok sayý atmak istiyorum. Bugün enerjimi ortaya koydum ve performansýmdan memnunum."

Lacivert-beyazlý ekibin deneyimli isimlerinden Rýdvan Öncel de ilk 2 maçý kaybettiklerini hatýrlatarak "O iki maçtaki performansýn biz olmadýðýný biliyorduk. Kafamýzý buna göre hazýrladýk. Gereken mücadeleyi gösterdik. Onlar þampiyonluða bir maç uzaktalar. Seriyi evimize taþýmak için bir maç daha kazanmamýz gerekiyor. Bizim için taþlar yerine oturdu. Diðer maçý da kazanýp seriyi evimize taþýmak ve kupayý kazanmak istiyoruz." açýklamasýný yaptý.