Toprak Razgatlýoðlu, Portekiz'de Superpole yarýþýnda ikinci oldu
ABONE OL

2024 Dünya Superbike Þampiyonasý'nýn sondan bir önceki etabý, 4,182 kilometre uzunluða sahip Estoril Pisti'nde gerçekleþtiriliyor.

Estoril'de bugünkü ana yarýþ öncesinde 10 turluk Superpole yarýþýnda milli motosikletçi Toprak Razgatlýoðlu, yarýþýn baþýndan itibaren son anýna kadar lider götürdüðü turlarda, son turda þampiyonluktaki en yakýn rakibi Aruba Ducati takýmýndan Ýtalyan Nicolo Bulega'ya bitiþ çizgisine çok az bir fark kala saniyenin binde 3'lük farkýyla (0.003) geçildi ve Superpole yarýþýný ay-yýldýzlý sporcu ikinci sýrada tamamladý.

Superpole yarýþýný Aruba Ducati takýmýndan Ýtalyan Nicolo Bulega, son turda bitiþ çizgisine çok az metreler kala Toprak'ý saniyenin binde 3'lük farkýyla geçerek birinci sýrada, Ducati'nin Ýspanyol pilotu Alvaro Bautista da damalý bayraðý üçüncü sýrada geçen isim oldu.

Toprak Razgatlýoðlu, yarýþ sonrasý yaptýðý açýklamada, "Zor bir yarýþtý, her tur kendimi zorladým, Bulega da güçlüydü. Bulega'ya tebrikler, son virajda lastik biraz patinaj yaptý iyi bir hýzlanma yapamadým, ikinci oldum ama bir yarýþým daha var orada en iyisini yapmaya çalýþacaðým." diye konuþtu.

Bu sonuçlarla genel klasmanda 448 puanla ilk sýrada yer alan ve en yakýn rakibinin 41 puan önünde bulunan Toprak, sezon þampiyonluðu için avantajýný korudu. Nicolo Bulega ise genel klasmanda 407 puanla ikinci sýrada yer alýrken, Alvaro Bautista da 340 puanla üçüncü sýrada bulunuyor.

Estoril'de bugün TSÝ 16.00'da hafta sonunun 21 turluk ikinci ana yarýþýna çýkacak olan Toprak'ýn, þampiyonluk ilaný için bu hafta sonunda puan farkýný en yakýn rakibiyle 62'ye çýkarmasý gerekiyor.

  • Toprak Razgatlýoðlu
  • Superpole
  • 2024 Dünya Superbike Þampiyonasý