Toprak Razgatlýoðlu'nun hedefi dünya þampiyonluðu!
ABONE OL

Milli motosikletçi Toprak Razgatlýoðlu, 2024 Dünya Superbike (SBK) Þampiyonasý'ný kazanmaya odaklandýðýný söyledi.

Motosiklette Superbike Dünya Þampiyonasý, yaklaþýk 2 aylýk aranýn ardýndan bu hafta sonu Ýtalya'da yeniden baþlayacak. Misano Pisti'ndeki sezonun 4. ayak yarýþý, 14-16 Haziran tarihlerinde koþulacak.

Sezonun 3. ayak yarýþlarý sonrasýnda 123 puanlý Ýspanyol Alvaro Bautista'nýn ardýndan 117 puanla ikinci sýrada yer alan Toprak, þampiyona öncesi Superbike'ýn internet sitesine açýklamalarda bulundu.

ROKiT BMW Motorrad Dünya SBK Takýmý ile sezona baþlayan Red Bull sporcusu Toprak Razgatlýoðlu, 2. ayak Barselona yarýþlarýnýn "sýradan bir mücadele" olmadýðýna dikkati çekti.

Milli sürücü, "Birçok kiþi bu motosikletin kazanan bir motosiklet olmadýðýný söyledi. Ýnsanlara bu motosikletin kazanan bir motosiklet olduðunu gösterdik." dedi.

Röportajýnda "El Turco" (Türk) diye adlandýrýlan "54" numaralý Toprak, þunlarý kaydetti:

"BMW için büyük bir proje ve ben de bunun bir parçasýyým. Þampiyonluðu kazanabilecek potansiyelimiz var. Galibiyet ve podyumda yer alacaðýmýzý söylemiþtim. Artýk düþüncelerim deðiþti ve dünya þampiyonasýný kazanmaya odaklanýyorum. Neden olmasýn? BMW'deki ilk yýlým. Motosikletle belki yüzde 100 hazýr deðiliz ancak adým adým çalýþýyoruz ve her yarýþ sonunda daha da güçleniyoruz. Takýmýn çok çalýþtýðýný görüyorum, ben de daha çok çalýþýyorum. Bunun çok iyi bir motivasyon olduðunu düþünüyorum."

Sporcular Alvaro Bautista, Nicolo Bulega, Alex Lowes ve Andrea Iannone ile iyi bir rekabet içinde olduklarýný kaydeden Toprak, "Sezona iyi baþladýlar. Belki burada BMW ile güçlüyümdür, bu hafta sonu göreceðiz." ifadelerini kullandý.

  • toprak razgatlýoðlu
  • dünya süperbike þampiyonasý
  • motosiklet