MAÇ SONUCU: Trabzonspor 2-2 Kayserispor
ABONE OL

Süper Lig'de 3. haftanýn erteleme maçýnda Trabzonspor, sahasýnda Kayserispor ile karþýlaþtý. Papara Park'ta oynanan maç 2-2 sona erdi.

Konuk ekibin golleri 12. dakikada Hasan Ali Kaldýrým, 63. dakikada ise Boa Morte kaydetti. Trabzonspor'un golü 89. dakikada Umut Bozok, 90+7. dakikada ise Denswil'den kaydetti.

Kayserispor'da Gökhan Sazdaðý, 87. dakikada gördüðü kýrmýzý kart ile takýmýný 10 kiþi býraktý.

TRABZONSPOR'DA SAKATLIK

Bordo mavili takýmda Stefan Savic, 14. dakikada sakatlanarak yerini Ozan Tufan'a býraktý.

Ligin bir sonraki haftasýnda Trabzonspor, Gaziantep FK ile oynayacak. Kayserispor ise Göztepe'ye konuk olacak.

ÞENOL GÜNEÞ'ÝN DEÐÝÞÝKLÝKLERÝ

Bellona Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor, son müsabakasýna göre ilk 11'de zorunlu 2 deðiþiklik yaptý.

Teknik direktör Þenol Güneþ kýrmýzý kart cezalýsý Edin Visca'nýn yerine Cihan Çanak'a, statü gereði oynayamayan Simon Banza'nýn yerine ise Draguþ'a forma verdi.

Karadeniz ekibinde 6 futbolcu takýmda yer alamadý. Kýrmýzý kart cezalýsý Edin Visca, sakatlýðý süren Enis Destan, Hüseyin Türkmen ile Trendyol Süper Lig'in 3. haftasýndan sonra bordo-mavili takýma transfer olan Simon Banza, Muhammed Cham ve Serdar Saatçi kadroda bulunmadý.

BÝR AY SONRA KADRODA!

Trabzonspor'un sezon baþýnda tekrar kadrosuna kattýðý Anthony Nwakaeme, sakatlýðýnýn düzelmesinin ardýndan maç kadrosuna alýndý.

En son 15 Aðustos'ta UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Rapid Wien ile oynanan maçýn kadrosunda yer alan Nwakaeme, 1 ayý aþkýn süre sonra Kayserispor maçýyla tekrar kadroya dahil edildi.

Beþiktaþ ile oynanan maçýn kadrosunda tercih edilmeyen Serkan Asan, Umut Bozok, Umut Güneþ ve Borna Barisic, eksiklikler nedeniyle Kayserispor maçý kadrosunda kendilerine yer bulabildi.

ÞAMÝL EKÝNCÝ ÝÇÝN SAYGI DURUÞU

Trabzonspor'un 16 Eylül Pazartesi günü hayatýný kaybeden efsane baþkaný Mustafa Þamil Ekinci için maç öncesi 1 dakikalýk saygý duruþunda bulunuldu.

Saygý duruþu sýrasýnda statta bulunanlar taraftarlar, 5 yýllýk baþkanlýðý döneminde 4 lig þampiyonluðu, 2 Türkiye Kupasý, 5 Cumhurbaþkanlýðý Kupasý ve 2 Baþbakanlýk Kupasý kazanýlan Ekinci'yi alkýþladý.

Ekinci döneminde alýnan 13 kupa Kayserispor maçý öncesi Papara Park'ta sergilendi. Protokol tribününün önünde saha kenarýnda sergilenen her bir kupanýn yanýnda altyapýdan bir sporcu da yer aldý.

Þamil Ekinci'nin vefatý nedeniyle stadyumda maç öncesinde ve maç anýnda müzik yayýný yapýlmadý.

Trabzonsporlu oyuncular, sahaya Þamil Ekinci'nin fotoðrafýnýn yer aldýðý tiþörtlerle ýsýndý. Oyuncular sahaya da "Efsane baþkan Mustafa Þamil Ekinci ruhun þad, mekanýnýn cennet olsun" yazýlý pankart ile çýktý.

Trabzonsporlu taraftarlar karþýlaþmaya fazla ilgi göstermedi. Papara Park tribünlerinde büyük boþluklar gözlendi.

MAÇTAN DAKÝKALAR

7. dakikada Bellona Kayserispor, VAR uygulamasýyla penaltý atýþý kazandý. Boa Morte'nin pasýnda Cardoso, ceza sahasýnda Denswil ile girdiði ikili mücadelede yerde kaldý. Karþýlaþmanýn hakemi Mehmet Türkmen, yardýmcýsýna da uyarak korner kararý verdi. Ancak VAR'dan gelen uyarýyla pozisyonu izleyen Türkmen, daha sonra penaltý noktasýný gösterdi.

9. dakikada Bellona Kayserispor'da Attamah'ýn kullandýðý penaltý atýþýnda kaleci Uðurcan Çakýr, sað tarafýna gelen topu çeldi. Dönen topu Nazon tamamlamak istedi ancak meþin yuvarlak direðin dibinden auta çýktý.

12. dakikada konuk takým 1-0 öne geçti. Gökhan Sazdaðý'nýn sað taraftan pasýnda Nazon'un dokunduðu top arka direkteki Hasan Ali Kaldýrým'ýn önüne düþtü. Bu futbolcunun þutunda, Uðurcan Çakýr ve çizgi üzerindeki savunma oyuncularýna raðmen meþin yuvarlak filelerle buluþtu.

16. dakikada Orsic'in ceza alaný dýþýndan þutunda yerden seken topu kaleci Onurcan Piri, yatarak önledi.

34. dakikada Ozan Tufan'ýn saðdan ortasýnda, arka direkte Bardhi'nin kafa vuruþunda top kaleci Onurcan Piri'de kaldý.

35. dakikada Bardhi'nin ceza alaný hemen dýþýndan sert þutunda, top üst direðe çarparak auta çýktý.

36. dakikada Bao Morte'nin pasýnda ceza alaný içinde Cardoso'nun þutunda, kaleci Uðurcan Çakýr topa sahip oldu.

43. dakikada Nazon, kendi yarý alanýndan taþýdýðý topla ceza alanýna sokularak Bao Morte'yi gördü. Bu futbolcunun kaleci Uðurcan Çakýr ile karþý karþýya kaldýðý pozisyondaki þutunda, son anda araya giren Mendy tehlikeyi önledi.

50. dakikada Gökhan Sazdaðý'nýn soldan ortasýnda, ceza alaný içinde Nazon'un kafa vuruþunda top yandan auta gitti.

63. dakikada Bellona Kayserispor, ikinci golü buldu. Ani geliþen konuk takým ataðýnda sað tarafta topla buluþan Nazon, meþin yuvarlaðý Boa Morte'nin önüne çýkardý. Bu futbolcu da ceza alaný içinde rakibinden topu kurtararak kaleci Uðurcan Çakýr ile karþý karþýya kaldýðý pozisyonda fileleri havalandýrdý: 0-2

74. dakikada Denswil'in kullandýðý serbest atýþta, top direðin az farkla üzerinden auta çýktý.

85. dakikada Nwakaeme'nin soldan ortasýnda, savunmanýn uzaklaþtýrmak istediði top arka direkte uygun durumdaki Cihan Çanak'ýn önüne düþtü. Ancak bu futbolcu kötü bir kafa vuruþuyla önemli bir pozisyonu deðerlendiremedi.

87. dakikada Bellona Kayserispor'da Gökhan Sazdaðý, ikinci sarý karttan kýrmýzý kart ile oyun dýþý kaldý.

89. dakikada Trabzonspor, farký 1'e indirdi. Mendy'nin ceza alaný dýþýndan yerden þutunda kaleci Onurcan Piri'den dönen topu Nwakaeme tamamlamak istedi ancak bir kez daha Onurcan topu çeldi. Dönen top ile yakýn mesafede buluþan Umut Bozok, meþin yuvarlaðý filelerle buluþturdu: 1-2

90+2. dakikada Cihan Çanak'ýn saðdan ortasýnda altýpas içinde Umut Bozok'un dokunduðu topu, kaleci Onurcan Piri güçlükle çýkardý.

90+8. dakikada Trabzonspor, beraberliði yakaladý. Nwakaeme'nin saðdan ortasýnda, savunmanýn arkasýnda topla buluþan Denswil, meþin yuvarlaðý filelere gönderdi: 2-2

Karþýlaþma 2-2 eþitlikle sona erdi.

Stat: Papara Park

Hakemler: Mehmet Türkmen, Deniz Caner Özaral, Bersan Duran

Trabzonspor: Uðurcan Çakýr, Malheiro, Savic (Dk. 13 Ozan Tufan), Denswil, Eren Elmalý, Okay Yokuþlu (Dk. 65 Lundstram), Mendy, Cihan Çanak, Bardhi (Dk. 46 Nwakaeme), Orsic (Dk. 46 Poyraz Efe Yýldýrým), Draguþ (Dk. 80 Umut Bozok)

Bellona Kayserispor: Onurcan Piri, Gökhan Sazdaðý, Jeanvier (Dk. 46 Kolovetsios), Attamah, Hasan Ali Kaldýrým (Dk. 75 Mehmet Eray Özbek), Bourabia, Kartal Yýlmaz, Boa Morte (Dk. 90+1 Baran Ali Gezek), Cardoso, Carole (Dk. 86 Ramazan Civelek), Nazon (Dk. 90+1 Ackah)

Goller: Dk. 12 Hasan Ali Kaldýrým, Dk. 63 Boa Morte (Bellona Kayserispor) Dk. 89 Umut Bozok, Dk. 90+8 Denswil (Trabzonspor)

Kýrmýzý kart: Dk. 87 Gökhan Sazdaðý (Kayserispor)

Sarý kartlar: Dk. 6 Boa Morte, Dk. 54 Cardoso, Dk. 73 Bourabia, Dk. 88 Nazon (Bellona Kayserispor)