Trabzonspor kupaya kilitlendi! Hedef 10. kez müzeye götürmek
ABONE OL

62. Ziraat Türkiye Kupasý'nýn finalinde yarýn saat 20.45'te Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Trabzonspor ve Beþiktaþ karþý karþýya gelecek. Trendyol Süper Lig'de þampiyonluk hedeflerini gerçekleþtiremedikleri sezonda iki takým da kupayý alarak taraftarlarýný mutlu etmeyi hedefliyorlar.

Süper Lig'de ilk kez mücadele ettiði 1974-1975 sezonunda kupada final oynamayý baþaran bordo-mavililer, bugüne kadar 15 final müsabakasýnýn 9'unu kazanýp bu kulvarda þampiyonluk yaþadý. En son 2019-2020 sezonu Türkiye Kupasý finalinde Alanyaspor'u 2-0 maðlup ederek þampiyonluða ulaþan bordo-mavililer, 3 sezon aradan sonra bu baþarýyý tekrarlamak istiyor.

Karadeniz ekibi, 2'þer kez Beþiktaþ ve Gençlerbirliði, 1'er kez de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor, Fenerbahçe ve Alanyaspor karþýsýnda Türkiye Kupasý þampiyonluðuna uzandý.

TRABZONSPOR'UN FÝNAL YOLU

Bordo-mavililer, kupa serüvenine bu sezon dördüncü turdan baþladý. Çorum FK'yý ve beþinci turda Manisa FK'yý 3-1'lýk skorlarla geçen Karadeniz temsilcisi, son 16 turunda Gençlerbirliði'ni 2-1, çeyrek finalde ise Baþakþehir'i 1-0 maðlup etti. Yarý finalde de ilk müsabakada Fatih Karagümrük'ü 3-2'yle geçen bordo-mavili takým, rövanþý da 4-0 kazanarak adýný finale yazdýrdý.

ABDULLAH AVCI ÝLK PEÞÝNDE

Bordo-mavililer, ilk olarak 10 Kasým 2020'de göreve gelen Abdullah Avcý yönetiminde 1'i Süper Lig, 2'si ise Süper Kupa olmak üzere müzesine 3 kupa götürürken, sadece Türkiye Kupasý'nda mutlu sona ulaþamadý. Avcý, bu kupayý da kazanarak, 3 kupa alma baþarýsý gösteren teknik adam olarak Trabzonspor tarihine adýný yazdýrmanýn peþinde.

KUPADAKÝ REKABET

Trabzonspor ile Beþiktaþ Türkiye Kupasý'nda 11 kez karþý karþýya geldi. Bu maçlarda 4 kez Trabzonspor, 5 defa ise Beþiktaþ sahadan galibiyetle ayrýlýrken, 2 maç da berabere sonuçlandý. Söz konusu mücadelelerde Trabzonspor'un 10, Beþiktaþ'ýn 13 golü bulunuyor. Ýki takým arasýnda oynanan 4 final karþýlaþmasýnda ise taraflar 2'þer kez mutlu sona ulaþtý.

AVCI, BU KEZ PENALTILARA BIRAKMAK ÝSTEMÝYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcý, Baþakþehir'i çalýþtýrdýðý dönemde iki kez Türkiye Kupasý finalinde mücadele etti. 5 Mayýs 2011'de Kayseri'de, Beþiktaþ ile normal süresi 2-2 beraberlikle sonuçlanan karþýlaþmayý penaltýlar sonrasý 6-5 kaybetmiþti. Avcý'nýn takýmý, 2016-2017 sezonunda ise normal süresi golsüz tamamlanan müsabakada da Konyaspor'a penaltýlar sonucu 4-1 yenildi.