Trabzonspor'da Abdullah Avcý krizi! Þenol Güneþ ve Fatih Tekke sesleri
ABONE OL

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcý, Ziraat Türkiye Kupasý finalinde Beþiktaþ'a karþý oynanan futbolun yaný sýra alýnan 3-2'lik maðlubiyetin ardýndan tartýþmalarýn odaðýnda oldu. Avcý konusunda ikiye bölünen camiada ise yönetim geliþmeleri yakýndan takip ediyor.

Trabzonspor ile lig þampiyonluðu yanýnda iki kez Süper Kupayý kazanan Abdullah Avcý, Ýstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanan Ziraat Türkiye Kupasý finalinde Beþiktaþ'a 3-2 maðlup olmasýyla kupa hedefine ulaþamayan bordo-mavililerde, oynanan futbol tartýþýlýyor. Karadeniz ekibinde fatura Avcý'ya kesilirken, camia ise tecrübeli teknik adam konusunda ikiye bölünmüþ durumda. Baþkan Ertuðrul Doðan, Abdullah Avcý'ya güvenini her fýrsatta dile getirirken, oluþan tepkiler üzerine ise yönetim geliþmeleri yakýndan takip ediyor.

ÝLK DÖNEMÝNE KUPAYLA BAÞLADI

10 Kasým 2020'de Trabzonspor'un baþýna geçen Abdullah Avcý, ilk sezonunda Ocak 2021'de Baþakþehir'i 2-1 yenerek Süper Kupayý kazandý. Ayný sezonda ligi 4. sýrada tamamladý. 2.03 puan ortalamasý yakalayan Avcý, ertesi sezon ise þampiyon olarak tamamladýðý 2021-2022 sezonunda 2.13 puan ortalamasý tutturdu. 60 yaþýndaki çalýþtýrýcý görevden ayrýldýðý 2022-2023 sezonunda 1.65, bu sezon ise 29 maçta 1.79 puan ortalamasý elde ederek ligi üçüncü sýrada tamamlamayý garantiledi. Ziraat Türkiye Kupasý finalinde ise Beþiktaþ'a kaybederek gelecek sezon öncesi moralleri bozdu.

AVCI'NIN FUTBOLU ELEÞTÝRÝLDÝ

Teknik Direktör Nenad Bjelica ile bu sezon ilk 8 haftada 12 puan toplayarak 7. sýrada yer alan Karadeniz ekibi, Avcý ile 29 maçta 52 puan toplayarak sezonun bitimine 1 maç kala üçüncülüðü garantiledi. Deneyimli teknik adamýn takýmýn baþýna geçmesinin ardýndan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin açýk ara önde götürdüðü ligde, bitime son 1 hafta kala üçüncülük hedefine ulaþtý. Bu sonuçla birlikte Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarýna katýlma hakký elde etti.

Avcý'nýn ikinci kez takýmýn baþýna geldiði dönemde ise bordo-mavili takým iniþli-çýkýþlý bir grafik sergiledi. Oyun olarak zaman zaman üstünlük kurarak sonuç üreten Karadeniz ekibi, zaman zaman ise oyun formasyonlarýnda üstünlük kuramayarak beklediði sonuçlarý alamadý. Trabzonspor'un oynadýðý oyundan bu sezon genelinde memnun olmayan taraftarlar, kupaya da veda edilmesinin ardýndan Abdullah Avcý konusunda tartýþmaya baþladý.

YÖNETÝM YAKINDAN TAKÝP EDÝYOR

Ziraat Türkiye Kupasýný müzesine getirmeyi planlayan Trabzonspor yönetimi ise yaþanan hayal kýrýklýðý sonrasý geliþmeleri yakýnan takip ediyor. Baþkan Ertuðrul Doðan ve yönetim kurulu, özellikle Abdullah Avcý konusunda ikiye bölünen camia sonrasý geliþmeleri yakýndan takip etmeye baþladý.

SOSYAL MEDYADA ÞENOL GÜNEÞ VE FATÝH TEKKE PAYLAÞIMLARI

Bordo-mavili taraftarlar Beþiktaþ maðlubiyeti sonrasý sosyal medyada 'hashtag' açarak Þenol Güneþ ve Fatih Tekke isimlerini gündeme getirdi. Yaþanan bu geliþmeler sonrasý Avcý'nýn moralinin bozuk olduðu öðrenildi.