Trabzonspor'un en skoreri Simon Banza
ABONE OL

Süper Lig'de sezona Abdullah Avcý yönetiminde þampiyonluk hedefiyle baþlayan ancak 2'nci haftada tecrübeli hocayla yollarýný ayýrdýktan sonra Þenol Güneþ ile anlaþan Trabzonspor, milli araya moralsiz girdi. Yaz transfer sezonunda þampiyonluk hedefi için oldukça iddialý bir kadro yapýlanmasýna giden bordo-mavililerde gelinen süreçte ortaya konan futbol ve alýnan sonuçlar, beklentilerin altýnda kaldý. Karadeniz ekibi, oynadýðý 7 maçtan sadece 1 galibiyet elde ederken 6 maçtan da beraberlikle ayrýlarak 9 puan topladý.

Trabzonspor, 1 galibiyet ve 6 beraberlik elde ettiði 7 maçta rakip filelere 7 gol gönderirken kalesinde ise 6 gol gördü. Trabzonspor'da kaydedilen 7 golün 2'si kafayla (Okay Yokuþlu Beþiktaþ'a, Simon Banza Hatayspor'a); 5'i ayakla (Umut Bozok, Simon Banza 2, Visca, Denswil) atýldý. Bordo-mavililer, geride kalan haftalarda 1 penaltý kazanýrken Konyaspor karþýsýnda bu penaltýyý Simon Banza gole çevirmiþti.

SADECE 1 GALÝBÝYET

Trabzonspor ilk yarýsýný önde tamamladýðý Konyaspor maçýndan galip ayrýlýrken, ilk yarýsýný 2-0 geride tamamladýðý Kayserispor maçýndan da son dakikalarda bulduðu 2 golle beraberlikle ayrýldý.

Bordo-mavililer oynadýðý 7 maçýn 3'ünde (Sivasspor, Eyüpspor, Gaziantep FK) gol kaydedemedi. Oynadýðý 4 deplasman maçýndan da sahadan berabere ayrýlan Trabzonspor sadece Hatayspor deplasmanýnda gol atma baþarýsý (1-1) gösterdi. Karadeniz ekibi, attýðý 7 golün 6'sýný iç sahada kaydetti.

EN SKORER BANZA

Trabzonspor'da yeni transfer Simon Banza, 3 golle en skorer oyuncu olurken, Stefano Denswil, Okay Yokuþlu, Edin Visca ile Umut Bozok ise takýmlarýna 1'er gol katkýsýnda bulundu. Karadeniz ekibinde Denis Dragus, Enis Bardhi ile Anthony Nwakaeme 1'er asist yapan isimler oldu. Öte yandan Trabzonspor'un bu sezon 7 maçta 2 þutu direkten döndü.

LÝDER ÝLE PUAN FARKI 13'E ÇIKTI

Trabzonspor bu sezon ligde gösterdiði performansla zirvenin uzaðýnda kalýrken, son haftalarda aldýðý sonuçlarla da zirve ile puan farkýný 13'e çýkardý. Bordo-mavililer geçtiðimiz sezon ayný süreçte 4 galibiyet 3 beraberlik ve 12 puan ile 5'inci sýrada yer almýþtý.

TAKIMA 3 GÜN ÝZÝN

Bu arada Trabzonspor'da teknik direktör Þenol Güneþ, Hatayspor ile oynanan maçýn ardýndan takýma 3 gün izin verdi. Bordo mavililer, milli ara sonrasý sahasýnda oynayacaðý Baþakþehir FK maçýnýn hazýrlýklarýna 9 Ekim'de baþlayacak.