TransAnatolia Rally Raid sona erdi
ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanlýðý, Kültür ve Turizm Bakanlýðý, Tarým ve Orman Bakanlýðý, Orman Genel Müdürlüðü, Türkiye Otomobil Sporlarý Federasyonu ve Antalya Offroad Kulübü katkýlarý ile Türkiye Turizm Tanýtým ve Geliþtirme Ajansý (TGA) desteðiyle gerçekleþen TransAnatolia Rally Raid'in 14.'sü Van'da tamamlandý. 31 Aðustos'ta Mersin'den start alan yarýþ; Ýçel, Karaman, Konya, Niðde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazýð, Bingöl, Muþ ve Bitlis il sýnýrlarýndan geçerek Van'da sona erdi. Motosiklet, 4x4 otomobil, SSV, Quad ve kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrý kategoride yarýþan yarýþmacýlar, rally'de zamana karþý yarýþýrken, raid kategorisinde ise navigasyonla mücadale etti.

Bu yýl TransAnatolia'ya Türkiye, Ýtalya, Ýsviçre, Romanya, Belçika, Birleþik Krallýk, Fransa, Hollanda, Almanya, Ýspanya ve Japonya'dan yarýþçýlar da katýldý. T7'si raid olmak üzere rally'de 36 motosiklet, 15'i raid olmak üzere rally'de 3 otomobil, 5 SSV ve 1 kamyondan oluþan 71 araç ve 91 yarýþçý mücadele etti.

15 il sýnýrýndan geçen 2 bin 200 kilometrelik parkurlarda bu yýl, yarýþmacýlar zorlu hava ve yol þartlarýnda kýyasýya bir mücadele verdi. Motor sporlarý dünyasýnýn önemli fabrika takýmlarýndan Yamaha, Sherco ve Ducati takýmlarý da yer aldý.

Yarýþta dereceye geren isimler ise þöyle:

Castrol Power 1 Motosiklet kategorisinde Sherco takýmýndan Ýspanyol Lorenzo Sanchez Santolino 18 saat 47 dakika 58 saniye ile birinci olurken, Yamaha takýmýndan Ýtalyan Allessandro Botturi 18 saat 49 dakika 62 saniye ile ikinci, Yamaha takýmýndan Ýtalyan Matteo Drusiani 19 saat 28 dakika 11 saniye ile yarýþý üçüncü tamamladý.

Otomobil klasmanýnda SSV kategorisinde Büyük Britanya ve Fransa'dan yarýþa katýlan Paul Severin-Delphine Delfino ekibi 20 saat 28 dakika 14 saniye ile birinci olurken, Fransýz Jean Luc Ceccaldi-Remi Boulanger ikilisi ise 22 saat 10 dakika 23 saniye ile ikinci, Japon ve Fransýz Shinsuke Umeda-Paul Durame ikilisi ise 22 saat 23 dakika 46 saniye ile yarýþý üçüncü bitirdi.

Otomobil kategorisinde Dacia Duster ile Romanya'dan yarýþa katýlan Marian Andreev-Marius Pop 27 saat 16 dakika 29 saniye ile birinci olurken, Mitsubishi L 200 ile yarýþan Ahmet Baðce-Uður Tepe 37 saat 36 dakika ile ikinci, Suzuki Grand Vitara ile Alican Eriç-Ergün Örentel ikilisi 67 saat 3 dakika 21 saniye ile yarýþý üçüncü bitirdi.

Kamyon kategorisinde Mercedes Unimog ile yarýþan Ýtalyan Marino Mutti-Andrea Mazzoleni ikilisi 32 saat 49 dakika 47 saniye ile yarýþý tamamladý.

Castrol Power1 Rookie Cup'ýn sahibi ise Ýtalyan Ludovico Tiziano Flavio Brezzi oldu. Navigasyonla mücadale eden TransAnatolia Raid Kategorisinin kazananý ise Ford Ranger ile yarýþan Deniz Sönmez & Barýþ Sönmez çifti oldu. Ýkinci Ford Ranger ile yarýþan Ahmet Terece & Ulaþ Germen ikilisi olurken, bu kategorinin üçüncüsü ise Suzuki Jimny ile yarýþan Emre Þen & Volkan Bilgin ikilisi oldu.

Yarýþta GT Özel Kupasýnýn sahibi Deniz Sönmez & Barýþ Sönmez olurken, Ýstanbul Portföy Sporcu Destek Kupasýnýn sahibi ise Muhammet Efe Görür oldu.