Tüm seçenekler masada! Ýþte A Milli Takým'ýn gruptan çýkma ihtimalleri
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) F Grubu ikinci maçýnda Portekiz'e 3-0 maðlup olarak 3 puanda kalan A Milli Takým'a gruptan 2. çýkmak için Çekya ile oynayacaðý son maçta 1 puan yeterli olacak.

F Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye'ye üstünlük saðladýðý için son karþýlaþmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi.

Grupta, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1'er puana sahip. Grupta son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karþýlaþmalarý oynanacak.

A Milli Takým, Çekya'dan 1 puan almasý halinde, ikili averajda Gürcistan'a üstünlük saðladýðý için diðer maçýn sonucuna bakmaksýzýn grubu 2. sýrada tamamlayacak ve Hollanda, Fransa ve Avusturya'nýn ilk sýrada yer alma þansýnýn sürdüðü D Grubu'nu lider bitiren takýmla eþleþecek.

Milli takým grubu 2. sýrada tamamlarsa son 16 turu karþýlaþmasýný D Grubunun lider bitirecek ekiple 2 Temmuz'da Leipzig'de oynayacak.

EN ÝYÝ 3.'LÜK ÝHTÝMALÝ

Ay-yýldýzlý ekibin Çekya'ya maðlup olmasý halinde ise Portekiz-Gürcistan maçýnýn sonucu ve diðer gruplarda oluþacak duruma göre en iyi 3. olma ihtimali bulunuyor.

Milli Takým Çekya'ya kaybedip, Gürcistan da Portekiz karþýsýnda galip gelemezse en iyi 3. olmasý için diðer gruplardaki tabloya bakýlacak. Türkiye 3 puan ve averajýyla 6 gruptaki en iyi dört 3'üncüler arasýna girmesi halinde ise B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile eþleþecek.

B Grubu'nda iki maçýný da kazanan Ýspanya grubunu lider tamamlamayý garantiledi. Bu ihtimalin gerçekleþmesi halinde Türkiye ile Ýspanya 30 Haziran'da Köln'de karþý karþýya gelecek.

C Grubu'nda son maçlar öncesinde 4 puana sahip Ýngiltere ile 2'þer puaný bulunan Danimarka ve Slovenya'nýn liderlik þansý sürüyor.

Türkiye, en iyi dört 3. arasýna girip C Grubu'nun lideri ile eþleþirse 30 Haziran'da Gelsenkirchen'de son 16 turu maçýna çýkacak.

A Milli Takým, son maçýnda Çekya'ya maðlup olursa ve Gürcistan da Portekiz'i yenerse son sýrada kalarak turnuvaya veda edecek.

Türkiye, diðer gruplarda son maçlar tamamlandýktan sonra Çekya ile karþýlaþacaðý için, son durumu görerek sahaya çýkacak.