Üç temsilcimizle Avrupa'dayız!
ABONE OL

Yeni formatıyla bu sezon ilk kez gerçekleştirilecek olan UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu. 32 olan takım sayısının 36'ya yükseltildiği organizasyonda her bir takım 8 karşılaşma oynayacak. Bu maçların 4'ünü iç sahada, diğer 4'ünü deplasmanda yapacak olan ekipler, lig usulünde gerçekleştirilecek olan UEFA Avrupa Ligi'nde ilk 8'e girmeyi hedefleyecek. Bu 8 takım, direkt olarak adını son 16 turuna yazdıracak. Bir üst tura çıkacak olan diğer 8 ekip ise ligi 9 ila 24. sırada tamamlayan takımlar arasında oynanacak play-off maçlarının ardından belli olacak.

İLK MAÇLAR 25-26 EYLÜL'DE...

25 ila 36. sırada bitiren ekipler ise organizasyona veda ederek Avrupa'dan tamamen elenecek. UEFA Konferans Ligi'ne düşmeyecek. İlk maçların 25-26 Eylül'de oynanacağı Avrupa Ligi'nin final karşılaşması, 21 Mayıs 2025'te İspanya'nın Bilbao kentindeki San Mames Stadı'nda yapılacak. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon mücadele edecek 3 temsilcimiz, lig aşamasını ilk 8'de bitirmek için ter dökecek. Bu amaç doğrultusunda Galatasaray; Tottenham, Ajax, PAOK, AZ Alkmaar, Dinamo Kiev, Malmö, Elfsborg ve RFS ile oynayacak.

FİKSTÜR BUGÜN BELLİ OLACAK

Rakiplerin belirlenmesinin ardından fikstür bugün açıklanacak. Fenerbahçe'nin rakipleri ise şöyle; Manchester United, Slavia Prag, Lyon, AZ Alkmaar, Union SG, Midtjylland, Athletic Bilbao ve Twente. Son olarak Lugano'yu geçerek UEFA Avrupa Ligi'ne adını yazdırmayı başaran Beşiktaş; Frankfurt, Ajax, Maccabi Tel Aviv, Olympique Lyon, Malmö, Bodo/Glimt, Athletic Bilbao ve Twente ile kozlarını paylaşacak. Yeni sezonda transfer çalışmalarını da Avrupa'da başarı hedefiyle oluşturan temsilcilerimiz, UEFA Avrupa Ligi'nde tarih yazmak istiyor.