Ufuk Sarýca: Hedefimiz ilk dört
ABONE OL

Karþýyaka'da ilk olarak 2012-2013'te göreve baþlayan Ufuk Sarýca, 4 sezon yeþil-kýrmýzýlý ekibi çalýþtýrdýktan sonra takýmdan ayrýldý. 2019-2020'de Karþýyaka'ya dönen tecrübeli çalýþtýrýcý, üst üste altýncý, toplamda ise 10. sezonunda Ýzmir temsilcisinde görev yapacak.

Sarýca yönetiminde 2013-2014 sezonunda Türkiye Kupasý'ný ilk defa müzesine götüren Karþýyaka, Cumhurbaþkanlýðý Kupasý'ný kazanarak baþladýðý 2014-2015'te lig þampiyonluðuna ulaþtý.

Ufuk Sarýca yönetiminde 2012-2013 sezonunda EuroChallenge Kupasý'nda final oynayan Karþýyaka, 2020-2021'de de Þampiyonlar Ligi'nde finale kadar yükselmesine raðmen kupaya uzanamadý.

Karþýyaka ile þimdiye kadar 473 resmi karþýlaþmada görev yapan Ufuk Sarýca, bu müsabakalarda 293 galibiyet, 179 yenilgi ve 1 beraberlik gördü.

"HEDEF ÝLK DÖRT"

Ufuk Sarýca, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Basketbol Süper Ligi'ndeki Avrupa Ligi temsilcileri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun çok kuvvetli kadrolara sahip olduðunu söyledi.

Her þeye raðmen bu takýmlarla mücadele ettiklerini anlatan Sarýca, "Biz her sene olduðu gibi bu ligin en diþli, en iddialý takýmlarýndan biri olabileceðimizi sezon öncesinde gösterdik. Zor bir lig olacak." dedi.

Ufuk Sarýca, yeni yabancý kuralýyla herkesin herkesi yenebileceði bir lig oynanacaðýný belirterek, "Biz her sene olduðu gibi ilk dört hedefimize ulaþýp, sezon sonunda play-off'lara avantaj taþýmak isteyeceðiz." diye konuþtu.

Ligde bu sene uygulanacak yabancý kuralýnýn Türk basketbolu ve milli takým için çok faydalý olmayacaðýný savunan Sarýca, "12 kiþilik bir kadroda 7 yabancý olmasý çok fuzuli. Serbest býrakýrsan, parantez içinde söylüyorum, bu ne kadar yararlý olur, o da tartýþýlýr. Ben pozitif bakmýyorum." ifadelerini kullandý.

  • ufuk sarýca
  • karþýyaka
  • türkiye sigorta basketbol süper ligi