Uðurcan Çakýr: Ýtalya maçýnýn konsantrasyonu çok farklý olacak
ABONE OL

Milli kaleci Uðurcan Çakýr, "Ay-yýldýzlý bayrak her zaman her þeyin en üstündedir. Dualarý bizlerle olsun. Ýnþallah bizler de onlarýn dualarýný karþýlýksýz býrakmamak için çalýþacaðýz. Sorumluluklarýmýzýn bilincindeyiz. Bizim çocuklar inþallah iyi þeyler yapacak" dedi.

2020 Avrupa Futbol Þampiyonasý öncesinde hazýrlýklarýný Almanya'da sürdüren A Milli Futbol Takýmý'nda Uðurcan Çakýr, basýn toplantýsýnda açýklamalarda bulundu. Kamp ortamýný deðerlendiren Çakýr, "Turnuvaya sayýlý günler kaldý. Heyecanlýyýz. Ülkemiz de heyecanlý. Antalya'da güzel bir kamp ortamý vardý. Yoðun geçen bir sezon oldu. En azýndan biraz dinlenip antrenman yapma fýrsatý bulduk. Burada da güzel bir kamp ortamý var. Ýyi bir takýmýmýz ve aile ortamý var. Çok güzel geçiyor. Ýnþallah Avrupa Þampiyonasý'nda hedeflerimize ulaþýrýz" diye konuþtu.

"MÝLLÝ FORMA ÝLE BAÞARILARA ULAÞMAK BENÝM HEDEFÝM"

Umut Meraþ'ýn Hollanda maçýndaki penaltý pozisyonu öncesi kendisine "Bekle" demesinin hatýrlatýlmasý üzerine konuþan Uðurcan Çakýr, "Çok güzel bir arkadaþlýk ortamý var. Genç kardeþlerimiz çok saygýlý, aðabeylerimiz bize yol gösteriyor. Umut yakýn arkadaþým. Herkesin masasýna oturup sohbet edebiliyorsunuz, bu çok özel bir duygu. Bu aile ortamýný yakaladýðýnýzda baþarýlar geliyor. Dünya Kupasý elemelerinde bunu göstermiþtik. Umut ile öyle özel bir aným olmuþtu. Milli forma altýnda baþarýlara ulaþmak zaten benim hedefim" ifadelerini kullandý.

"HER MAÇA TEK TEK BAKIP HEDEFÝMÝZE DOÐRU YÜRÜYECEÐÝZ"

"Gruptaki en zorlu maç hangisi olur" sorusuna ise deneyimli kaleci þu cevabý verdi:

"Ýtalya ekol takým. Turnuvanýn da favorilerinden biri olarak görülüyor ama biz her maça tek tek bakýp, hedefimize doðru yürüyeceðiz. Zorlayacak maç olacak mý olmayacak mý göreceðiz. Ben kendime ve takým arkadaþlarýma güveniyorum. Birbirimize güveniyoruz. Bu daha önemli."

"KÝM OYNARSA BÝRBÝRÝNE DESTEK VERÝR"

Altay Bayýndýr'ýn Moldova maçý sonrasý, "Oynamazsak ter sileriz, oynarsak terimizin silinmesini bekleriz" sözlerinin hatýrlatýlmasý üzerine ise Çakýr, "Altay çok güzel kelimeler kullandý. Ben de katýlýyorum. Kimin oynadýðýnýn önemi yok. Þanlý forma üzerinizde olduðunda ayrý bir gurur ve onur yaþýyorsunuz. Burada kim oynarsa birbirine destek verir. Buna inanýyorum. Takýmýmýzýn baþarýsý önemli. Kiþisel hedeflerim, takýmýmýn baþarýsýnýn önüne geçmiyor" þeklinde konuþtu.

"ÇOK DEÐERLÝ KALECÝLER VAR"

Türkiye'de son dönemde çok iyi bir kaleci jenerasyonu yakalandýðýný söyleyen Çakýr, "Çok güzel bir jenerasyon var. Çok deðerli kaleciler var. Oynadýkça özgüven kazandýlar, tecrübe kazandýlar. Ben de bunlarý yaþadým. Genç yaþta Trabzonspor gibi bir camianýn kalesine geçtim. Ondan sonra tecrübe kazanmaya baþlýyorsunuz. Çok yetenekli kalecilerimiz var. Birçoðuyla alt yaþ kategorilerinde birlikte çalýþtým ya da karþý karþýya geldim. Ýnþallah onlar da en üst seviyeye gelir. Hak eden burada olur" dedi.

"KÝÞÝSEL BAÞARILARIM HÝÇBÝR ZAMAN TAKIMIN ÖNÜNE GEÇMEDÝ"

EURO 2020'de birçok takýmýn gözlemcisi tarafýndan takip edileceðinin hatýrlatýlmasý üzerine ise Uðurcan Çakýr, "Benim kiþisel baþarýlarým takýmýn önüne hiçbir zaman geçmedi. Burada ben, en üst seviyemde milli takýmýmýza yardýmcý olmaya çalýþacaðým. Kiþisel hedeflerim daha sonra gerçekleþirse gerçekleþir. Önemli olan milli takýmýn baþarýsý. Bunun için çalýþýp çabalayacaðým. Öbür olaylar, benim çok ilgimde deðil açýkçasý" ifadelerini kullandý.

"ÝTALYA ÇOK BÜYÜK BÝR EKOL"

EURO 2020'nin açýlýþ maçýnda oynayacaklarý Ýtalya mücadelesiyle ilgili olarak da 25 yaþýndaki kaleci, "Büyük maçlarýn konsantrasyonu daha farklý oluyor. Ýtalya çok büyük bir ekol. Onun konsantrasyonu çok farklý olacaktýr. Hocamýzýn ve yardýmcýlarýn verdiði analizler doðrultusunda çalýþýyoruz. Onlarýn eksiklerine ve artýlarýna çalýþýyoruz. Her maça tek tek bakýp hayallerimize en üst þekilde ulaþmaya çalýþacaðýz. Bunun için çalýþýyoruz" dedi.

"RAKÝPLERÝMÝZÝ EN ÝNCE AYRINTISINA KADAR ANALÝZ ETMEYE BAÞLADIK"

Kaleci antrenörlerinden her oyuncu ile ilgili detaylý rapor aldýklarýný vurgulayan deneyimli kaleci, "Hazýrlýk maçlarýmýz yeni bitti. Kendi seviyemizi de görme fýrsatý yakaladýk. Þu an yavaþ yavaþ ona da baþladýk. En ince ayrýntýsýna kadar çalýþýp önlemler almaya çalýþacaðýz. Bize analizler geliyor. Kaleci hocamýz bize analizleri gönderiyor. Penaltý olunca nereye vurabileceðini maçtan önce biliyorsunuz ama o an hislerinize de güvenmeniz gerekiyor. Her zaman ayný köþeye atlayýnca oraya atacak diye bir þey yok. Ben öyle yapmaya çalýþýyorum" þeklinde konuþtu.

"BURAK YILMAZ BÝZE IÞIK TUTAN BÝR OYUNCU"

Milli takým kaptaný Burak Yýlmaz ile ilgili görüþlerini de paylaþan Uðurcan Çakýr, "Burak Yýlmaz, bizim çocukluðumuzun efsanelerinden. Trabzonspor'da yaþattýklarýyla bizim için efsaneydi. O zaman tribün tarafýndaydýk. Trabzonspor'da da onunla çalýþma fýrsatý buldum. Çok profesyonel, bize ýþýk tutan bir oyuncu. Burada da lider özelliði çok yüksek. 36 yaþýnda Fransa'da yaptýklarý da belli. Ýnþallah biz de onun kadar baþarýlara çýkabiliriz" diye konuþtu.

"BU BÝZÝM MÝLLÝ TAKIMIMIZ"

Son olarak Türk milletine bir mesaj veren Çakýr, "Bu bizim milli takýmýmýz. Bizim çocuklarýz. EURO 2008'i ben iyi hatýrlýyorum. EURO 2008'de Nihat aðabeyin attýðý golden sonra hala tüylerim diken diken oluyor. Bize inansýnlar, bize güvensinler. Ay-yýldýzlý bayrak her zaman her þeyin en üstündedir. Dualarý bizlerle olsun. Ýnþallah bizler de onlarýn dualarýný karþýlýksýz býrakmamak için çalýþacaðýz. Sorumluluklarýmýzýn bilincindeyiz. Bizim çocuklar inþallah iyi þeyler yapacak" diyerek sözlerini noktaladý.