Uðurcan Çakýr: Milli takýmda kimin oynadýðýnýn çok bir önemi yok
ABONE OL

A MÝLLÝ Futbol Takýmý'nýn ve Trabzonspor'un baþarýlý kalecisi Uðurcan Çakýr, "Milli takýmda kimin oynadýðýnýn çok bir önemi yok. Kime forma geliyorsa elinden geleni yapmaya çalýþýyor. Sezona iyi baþladýðýmý düþünüyorum. Hocam þans verirse elimden geleni yapmaya çalýþacaðým. Milli takýmýmýzý en iyi þekilde temsil edeceðiz" dedi.

A Milli Futbol Takýmý, UEFA Uluslar B Ligi 4'üncü Grup'ta 11 Ekim Cuma günü Samsun'da Karadað ile 14 Ekim Pazartesi günü ise deplasmanda Ýzlanda ile karþýlaþacak. Milliler, hazýrlýklarýna TFF Hasan Doðan Milli Takýmlar Kamp ve Eðitim Tesisleri'nde yaptýðý antrenmanlarla devam ediyor. Ay-yýldýzlýlarda kaleci Uðurcan Çakýr, antrenman öncesinde basýn mensuplarýnýn sorularýný yanýtladý.

'BURADA OLMAK HER ZAMAN GÜZEL'

Antrenmanlara dün baþladýklarýný belirten milli file bekçisi, "Burada olmak her zaman güzel. Güzel bir ortam var. Samimi bir ortam var. Buranýn tadýný çýkartmaya çalýþýyoruz. Hocamýzýn antrenmanlarýna uyum saðlamaya çalýþýyoruz. Mert aðabey küçük bir sakatlýðý dolayýsýyla kadrodan çýkarýldý. Ona da buradan geçmiþ olsun demek istiyorum. Berke aramýza katýldý. Çalýþmaya devam edeceðiz" ifadelerini kullandý.

'ÝYÝ KALECÝLERÝMÝZ VAR'

A Milli Takým'da her mevkide rekabet olduðunun altýný çizen 28 yaþýndaki kaleci, "Buraya gelen her oyuncu burayý hak ederek buraya geliyor. Kaleci mevkisinde de iyi kalecilerimiz var. Milli takýmda kimin oynadýðýnýn çok bir önemi yok. Kime forma geliyorsa elinden geleni yapmaya çalýþýyor. Sezona iyi baþladýðýmý düþünüyorum. Hocam þans verirse elimden geleni yapmaya çalýþacaðým. Milli takýmýmýzý en iyi þekilde temsil edeceðiz" diye konuþtu.

'DÜNYANIN EN BÜYÜK TAKIMLARINDA OYNAYAN OYUNCULARIMIZ VAR'

Milli kaleci, konuþmasýna þöyle devam etti:

"Dünyanýn en büyük takýmlarýnda oynayan oyuncularýmýz var. Hem genç hem takýma liderlik yapan iyi oyuncularýmýz var. Hakan aðabey gibi dünya çapýnda futbolcumuz var. Arda, Kenan ve Kerem gibi çok yetenekli oyuncularýmýz var. Arkadaþlýk ortamý gayet iyi. Hocamýzla uyumumuz iyi. Almanya'da bunun sinyalini vermiþtik. Hocanýn istediklerini yapmaya çalýþan bir grup var."

Her zaman ülkesine faydalý olmak istediðini dile getiren tecrübeli kaleci, "Bu sezon takým olarak iyi baþlayamadýk ama kendimin iyi baþladýðýný düþünüyorum. Her zaman en iyi performansýmý vermeye çalýþýyorum. Çok çalýþarak, hem burada hem takýmýmda iyi olmaya çalýþýyorum" diye konuþtu.

'DÜNYANIN HER YERÝNDE BÖYLE'

Yoðun maç temposuyla ilgili de konuþan Uðurcan Çakýr, þunlarý kaydetti:

"Biz Avrupa Þampiyonasý'nda yaklaþýk 45 gün geçirdik. Trabzonspor olarak 8-9 gün sonra Avrupa'da Play-off maçýmýz vardý. Maçlarýn yoðunluðu her sezon daha fazla artýyor. UEFA olmadýðýnda milli takým aralarý oluyor. Gerçekten yoðun bir fikstür var. Ancak dünyanýn her yerinde böyle. Buna adapte olmaya çalýþýyoruz."

Milli kaleci, bu sezon özelinde iyi kaleci performanslarý gördüðünü aktararak, "Muhammed Þengezer, Berke Özer ve Altay Bayýndýr. Keza Okan Koçuk'ta iyi bir performans sergiliyor. Kayserispor'da Bilal'de iyi bir performans sergiliyor" ifadeleriyle sözlerini noktaladý.