Ve Þenol Güneþ geri dönüyor! Ýþte çalýþtýrmak istediði takým...
ABONE OL

Beþiktaþ'ýn Konferans Ligi'nde dramatik Lugano yenilgisinin ardýndan Þenol Güneþ'le karþýlýklý olarak anlaþarak yollarýný ayýrmýþtý.

"BÝR DEÐÝÞÝKLÝK OLMALIYDI"

Görevinden ayrýlan deneyimli teknik adam siyah-beyazlý camiaya veda mesajý yayýmlamýþ "Bu zor dönemde ayrýlmak zorunda kaldýðým için çok üzgünüm. Bir deðiþiklik olmalýydý, yeniden yeni bir heyecanla yola devam edilmeli. Bütün kulvarlarda hala baþaracak; güç, umut ve güven var. Bir aile olan Beþiktaþ tekrar baþarýlý olacaktýr. Ortalýðý toz dumana katýp, kaos çýkarmak, kargaþa yaratmak Beþiktaþ'a yarar saðlamaz." açýklamasýný yapmýþtý.

GÜNEY KORE MÝLLÝ TAKIMI'NI ÝSTÝYOR

Yaklaþýk 4.5 aydýr boþta olan 71 yaþýndaki teknik adamýn teknik direktörlük yapmak istediði takým ortaya çýktý. Þenol Güneþ'in kurmaylarýnýn Güney Kore'nin devlet televizyonu KBS ile iletiþime geçip milli takýmda görev almak istediðini ilettiði ifade edildi.

ÞEREF ÇÝÇEK: 'GÜNEÞ, KORECE ÖÐRENMEYE BAÞLADI'

KBS'nin haberine göre; Güney Kore Futbol Federasyonu'nun teknik direktörlük koltuðu için teklif götürmesi halinde Þenol Güneþ'in bunu kabul edeceði vurgulandý. Güneþ'in yardýmcýsý Þeref Çiçek'in, Güneþ'in Korece öðrenmeye baþladýðýný da söylediði ifade edildi. Ancak Alman futbol adamý Jürgen Klinsmann'la yollarý ayýran Uzak Doðu ülkesinin yerli teknik adam arayýþý içinde olduðu duyuruldu.

FAVORÝ ADAYLAR BELLÝ OLDU

KFA Milli Takýmlar Komitesi'nin yeni baþkaný Chung Hae-sung, Güney Kore Milli Futbol Takýmý'nýn bir sonraki teknik direktörünü seçme sürecini baþlatmak üzere ilk toplantýsýný gerçekleþtirdi. Önümüzdeki ay Tayland'la oynanacak Dünya Kupasý Eleme maçlarý nedeniyle yerli bir teknik adamýn takýmýn baþýna getirilmesi kuvvetle muhtemel. Þu anda Ulsan HD FC Teknik Direktörü Hong Myung-bo, Erkek Olimpiyat Takýmý Teknik Direktörü Hwang Sun-hong ve Jeju United teknik patronu Kim Hak-bum favoriler arasýnda.

2 YIL FC SEOUL'DA GÖREV YAPTI

Tecrübeli hoca, 8 Ocak 2007'de Güney Kore ekibi FC Seoul'un baþýna geçmiþ, 25 Kasým 2009'da görevinden ayrýlmýþtý. 124 maçta takýmýn baþýnda yer alan Güneþ, 1.73 puan ortalamasý tutturmuþtu.