Viktors Morozs: Galatasaray çok güçlü
ABONE OL

Letonyalý teknik direktör, sað bek oyuncusu Roberts Savalnieks'in de katýlýmýyla maçýn yapýlacaðý Daugava Stadý'nda düzenlenen basýn toplantýsýnda açýklamalarda bulundu.

Maçýn hem takýmlarý hem de ülkeleri için önemli olduðuna deðinen Morozs, "Sahamýzda büyük bir turnuvada büyük bir takýmla karþýlaþmak bizim için çok önemli. Ayný zamanda ülkemiz için de çok önemli bir maç olacak. Ýyi bir atmosferde bu maça çýkacaðýz." dedi.

Morozs, Galatasaray maçýnýn diðerlerinden farklý olacaðýný aktararak, "Rakibimizi iyi tanýyoruz. Hazýrlanýrken detaylara çalýþtýk. Galatasaray çok güçlü ve iyi oyunculara sahip. Bu maçý kazanmak için ne yapmamýz gerektiðini düþündük. Son 2 günde bunun için yoðun bir þekilde çalýþtýk." diye konuþtu.

Letonya Milli Takýmý'nýn Türkiye karþýsýnda iyi sonuçlar aldýðýnýn hatýrlatýlmasý üzerine 44 yaþýndaki teknik adam, "Türklere karþý burada oynadýk. Daha önce Baþakþehir ile burada berabere kaldýk. Leton Milli Takýmý, Türkiye'ye karþý burada iyi maçlar sergiledi. Ancak þu anda kendi takýmýmýza bakýyoruz. Bunu baþarabiliriz veya baþaramayabiliriz ama yarýn puan almayý deneyeceðiz. Türkler burada mutlaka puan kaybetmek istemiyordur." ifadelerini kullandý.

Mavi-beyazlý takýmýn teknik direktörü, Nijeryalý yýldýzý Victor Osimhen'in oynamamasýnýn Galatasaray için eksiklik olmadýðýný belirterek, þunlarý kaydetti:

"Yarýn defansýmýza çok büyük iþ düþecek. Avrupa kupalarýnda Galatasaray, çok ciddi bir futbol oynuyor. Çok güçlü bir takým. Osimhen gerçekten harika bir santrfor. O olmadýðýnda yerini alabilecek çok oyuncu var. Icardi de harika bir futbolcu. Ýki takým arasýnda büyük bir fark var. Ýyi bir hazýrlýk yapýp puan almanýn yoluna bakacaðýz. Elimizden geldiðince en az hatayý yaparak puan almak istiyoruz. Galatasaray, bir önceki rakipten daha ofansif bir takým. Yarýn hem bireysel hem de takým olarak elimizden geleni yapacaðýz."

SAVALNÝEKS: "UMARIM YARIN ÝYÝ BÝR SONUÇ ALABÝLÝRÝZ"

Savalnieks ise Galatasaray'ýn gücüne deðinerek, "Yarýn bizim için önemli bir gün. Ülkemiz için iyi bir hikaye yazmak istiyoruz. Büyük bir takýmý konuk etmek önemli. Umarým yarýn iyi bir sonuç alabiliriz." dedi.

Letonya Milli Takýmý'nýn Türkiye karþýsýnda aldýðý iyi sonuçlarýn hatýrlatýlmasý üzerine Savalnieks, "Galatasaray'ýn geçen sezonki Manchester United maçlarýný izledim. Nasýl bir futbol oynadýklarýný ve nasýl futbolcularý olduðunu iyi biliyoruz. Ancak Galatasaray'daki yabancý oyuncu sayýsý çok fazla. Yerel oyunculara deðil de yabancý futbolculara odaklanmak gerekiyor. Galatasaray ile karþýlaþmanýn Türk Milli Takýmý ile karþýlaþmayla alakasý yok." deðerlendirmesinde bulundu.

RFS, GALATASARAY MAÇINA HAZIR

Mavi-beyazlý takým, Galatasaray maçý hazýrlýklarýný tamamladý.

Teknik direktör Morozs yönetiminde maçýn oynanacaðý Daugava Stadý'nda gerçekleþtirilen antrenmanýn ilk 15 dakikalýk bölümü basýna açýk tutuldu.

Galatasaray mücadelesi öncesinde son çalýþmasýný yapan RFS, maç saatini beklemeye baþladý.