Vincenzo Montella'dan çarpıcı sözler! ''Kim gelirse gelsin bu saatten sonra fark etmez''
ABONE OL

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu 3. ve son maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16'ya yükselen A Milli Futbol Takımımız'da teknik direktör Vincenzo Montella, mücadele sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte İtalyan çalıştırıcının o sözleri:

Türk milletimiz için çok mutluyum, böyle bir başarı için. Hepimiz için çok mutluyuz.

Bu tarz turnuvalarda hesap yapmamak lazım. Ne kadar ilerlerseniz iyi rakipler gelir. Avusturya'yı daha önceden biliyoruz. İyi hazırlanacağız. Bundan sonra itibarıyla farklı bir turnuva başlıyor.

Avusturya'yı istediğimi söyleteceksiniz. Herkesin böyle bir rövanş ruhuna sahip olması beni mutlu ediyor. Ben de var bu. Ama bu kim gelirse gelsin bu saatten sonra fark etmez.

Barış Alper Yılmaz, çok iyi bir maç oynadı. Fiziksel olarak muazzam. Sonuna kadar mücadele etmeyen kimseyi bulamazsınız. Sonuna kadar mücadele eden bir takımımız var.

Gruptan çıkan en genç takımız, bugünkü 11 oyuncunun yalnızca 3'ü daha önce bir Avrupa Şampiyonası'nda oynadı. Ümit ediyorum ki bu gruptan çıkma başarısı bizi biraz baskıdan kurtarır. Ben, bunun üzerinden gelebiliyorum.

İronik olacak belki ama kasıtlı olarak yaratılmış bir baskıydı bu. Bu ülkeyi, bu milli takımı sevmeyenlerin yaptığı kasıtlı bir baskıydı bu. Bu takım son 10 ay içerisinde inanılmaz sonuçlar aldı, tarih yazdılar.

Şimdi gruptan çıktılar. Son 16'ya kaldık, çok genç bir takım, cesurca oynadık. Ben mutluyum bu durum karşısında. Umuyorum ki gruptan çıkmamız sayesinde biraz rahatlayacağız ve daha az baskı hissedeceğiz.