Vincenzo Montella'dan maç sonu çarpýcý açýklamalar! ''Üzgünüz ama gururluyuz''
ABONE OL

A Milli Takým Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Hollanda'ya 2-1 kaybettiðimiz EURO 2024 çeyrek final maçýnýn ardýndan açýklamalarda bulundu.

"ÜZGÜNÜZ AMA GURURLUYUZ"

"Bence en iyi 5 takýmdan biriyiz." diyerek sözlerine baþlayan Montella, "Üzgünüz. EURO 2024'e baþladýðýmýzdan beri oyun ruhumuzla oynadýk. Tüm ülkeyi arkamýzda hissettik. Belli bir kimlikle oynadýðýmýz için gururluyuz. Tüm futbolcularýmýzýn alýnlarýndan öpmek lazým. Maçlarý okuma, yorumlama, adapte olma þekilleri... Bizim bir hayalimiz vardý. Çok da yaklaþmýþtýk. Üzgünüz ama hayal kýrýklýðý olarak algýlamayýn. Gururlanmalýyýz. Buraya kadar geldik. Daha fazlasý da olabilirdi ama maalesef futbol böyle..." ifadelerini kullandý.

"TECRÜBESÝZLÝK..."

Tecrübesizlik sebebiyle turu kaybettiklerini söyleyen Montella, "Maçýn genelinde çok iyiydik. 10 dakikalýðýna topa sahip olmamaya baþladýðýmýz bir bölüm vardý. O bölümde turnuvanýn en genç takýmý olduðumuz için o anlarý yönetemedik, daha iyi yönetebilirdik. Bütün nötr olan ülkeler bize sempati duymuþtur oynama þeklimiz ve karakterimizle. Bunu korumamýz ve sonraki turnuvalara götürmemiz gerekiyor. 8 sene sonraki Avrupa Þampiyonasý'nda bu takýmýn yarýsý hala kadroda olacak. Üzgünüz ama rakipten daha çok þut atýp deðerlendiremedik, gol beklentisi de daha fazlaydý ama deðerlendiremedik. Gurur duymamýz gereken bir tablo var." dedi.

Son olarak Dünya Kupasý'ný iþaret eden Montella, "Futbolcularýmýz biraz dinlensinler. UEFA Uluslar Ligi için eylülde daha iyisini yapmak istiyoruz. Sonra Dünya Kupasý elemeleri olacak." sözlerini sarf etti.

  • Montella
  • Teknik Direktör
  • EURO 2024