Virgil van Dijk'tan Barýþ Alper'e büyük övgü!
ABONE OL

Hollandalý futbolcu Virgil van Dijk, EURO 2024 çeyrek finalinde Türkiye ile oynanan maçýn ardýndan açýklamalarda bulundu.

Virgil van Dijk karþýlaþmayla ilgili, "Sonlara doðru geri çekildik. Türkiye çok fazla risk aldý ve üstümüze geldi. Sonunda yarý finale yükseldik. Taraftarlarýmýzla güzel bir kutlama yaptýk. Taraftarlarýmýza çok teþekkür ediyoruz.' dedi.

Stadyumda çok Türk olduðunu söyleyen Van Dijk, 'Stadyumda çok fazla Türk taraftar vardý. Takýmýmla çok gurur duyuyorum. Biz de çok iyi baþladýk, topa sahip olmada ve rakibin topa sahip olmasýnda. Sonra daha özensiz oynadýk ve tehlikeli yerlerde toplar kaybettik. Sonuç olarak, çok fazla top kaybý yapmamamýz nedeniyle kontrataklarla daha tehlikeli oldular. Ýkinci yarýda sakin kalmalý ve yakaladýðýmýz fýrsatlarý deðerlendirmeliydik. Bunu da iyi yaptýk. Elinizden gelen her þeyi yapmalýsýnýz ve biz de yaptýk.' ifadelerini kullandý.

Yýldýz oyuncu sözlerini, 'Bir kurtarýþa, bir müdahaleye ya da baþka bir þeye herkesin nasýl tepki verdiðini görüyorsunuz. Bunu birlikte yaptýk ve yarý finale çýkmak için elimizden gelen her þeyi yaptýk. Þimdi toparlanýp bir baþka zorlu maça hazýrlanacaðýz." þeklinde sürdürdü.

Barýþ Alper Yýlmaz ile ilgili de konuþan Van Dijk, "Birinci yarý bile birbirinden farklýydý. Ýyi baþladýk, topa sahip olduk. Türkiye biraz geride kalmýþtý. Sonrasýnda Türkiye golü attý. Arda Güler'in çok güzel bir pasýyla gol geldi. Biz sonrasýnda sakin kaldýk ve ikinci yarýya baþladýk. Çok çalýþtýk ama sonucu da aldýk. Barýþ Alper Yýlmaz sürekli koþuyordu. Ele avuca sýðmaz þekilde koþuyordu. Her savunmacý için zordur. Bizi çok zorladý. Gol atamadý ama. Eðer bir þekilde onu tasvir edecek olursak, gerçekten önemli bir oyuncu." þeklinde konuþtu.