Wilfried Zaha krizine dair kulüpten açýklama
ABONE OL

Lyon'un Galatasaray'dan kiraladýðý Wilfried Zaha, Fransa'da gündemden düþmüyor. Son oynanan Nantes maçýnda kadro dýþý kalan yýldýz futbolcu için hocasý Sage'dan açýklama geldi.

Nantes maçýnda kadroya alýnmayan Wilfried Zaha ve Gift Orban hakkýnda konuþan Pierre Sage, iki futbolcusuna da net mesajlar verdi.

"ONLARI FUTBOLCU OLARAK DEÐERLENDÝRMEM ZOR"

Sage, Zaha ve Orban için "Oynamayan veya az oynayanlara çok net bir mesajým var. Onlarý bir futbolcu olarak deðerlendirmemin zor olduðunu kendilerine söyledim" ifadelerini kullandý.

PROFESYONELLÝK VURGUSU

45 yaþýndaki teknik adam, iki futbolcudan saha içinde ve saha dýþýnda profesyonellik açýsýndan daha fazlasýný beklediðini belirtti.

"SORUNUN KÖKENÝ BURADA YATIYOR"

Sage, "Maç günü daha az oynayan oyuncular için ya paralel bir antrenman seansý ya da maçýn sonunda telafi çalýþmasý öneriliyor. Sorunun kökeni de biraz burada yatýyor" ifadelerini kullandý.

"TALEP ETTÝÐÝM BAÐLILIK DÜZEYÝNE ULAÞAMADILAR"

Zaha ve Orban'ýn, takým arkadaþlarýnýn gösterdiði çabaya ulaþamadýðýný aktaran Sage, "Profesyonelliðiniz gereken seviyede deðilse takýmda tekrar yer almak için biraz daha zamana ihtiyacýnýz var çünkü benim talep ettiðim baðlýlýk düzeyine henüz ulaþamadýklarýný görüyorum. Öncelikle bu seviyede bir uyum saðlamalarý gerekiyor" þeklinde konuþtu.

NE OLMUÞTU?

Wilfried Zaha ilk 11'de çýktýðý Toulouse maçýndaki performansý ve tavýrlarýyla büyük eleþtiri almýþ, Fransýz basýný oyuncuyu manþetlerine taþýmýþtý. Fildiþi Sahilli futbolcu hafta arasýnda UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Rangers maçýnda da yedek soyunmuþtu.

  • zaha
  • lyon
  • kadro dýþý
  • Sage