Zorlu maçta rakip Ýzlanda! A Milli Takým'da hedef galibiyet
ABONE OL

A Milli Futbol Takýmý, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçýnda Ýzmir'de Ýzlanda ile karþý karþýya gelecek.

Gürsel Aksel Stadý'nda oynanacak mücadele, saat 21.45'te baþlayacak. Mücadele TV8'den canlý yayýnlanacak.

Karþýlaþmada Arnavutluk Futbol Federasyonundan Enea Jorgji düdük çalacak. Jorgji'nin yardýmcýlýklarýný ayný ülkeden Denis Rexha ve Ridiger Çokaj yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Eldorjan Hamiti olacak.

Türkiye, grupta oynadýðý ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kaldý. Ýzlanda ise sahasýnda Karadað'ý 2-0 yendi. Ýlk maçlar sonunda Ýzlanda 3 puanla lider durumda bulunuyor, ay-yýldýzlý ekip 1 puana sahip.

MUHTEMEL 11'LER

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Çaðlar Söyüncü, Abdülkerim Bardakcý, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoglu, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoðlu, Ýrfan Can Kahveci, Kenan Yýldýz.

Ýzlanda: Valdimarsson, Sampsted, Hermannsson, Gretarsson, Tomasson, Anderson, Gudmundsson, Thordarson, Thosteinsson, Sigurdsson, Oskarsson.

Dördüncü grupta ayný gün Karadað ile Galler, Karadað'da TSÝ 21.45'te karþýlaþacak.

A Milli Takým'da sakatlýðý geçen ve Galler karþýlaþmasýnýn ikinci yarýsýnda forma giyen kaptan Hakan Çalhanoðlu'nun Ýzlanda karþýlaþmasýnda ilk 11'de sahaya çýkmasý bekleniyor.

BARIÞ ALPER CEZALI, MERÝH'ÝN CEZASI BÝTTÝ

Milli takýmda Galler karþýlaþmasýnda kýrmýzý kart gören Barýþ Alper Yýlmaz, bu mücadelede forma giyemeyecek.

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Avusturya mücadelesindeki bozkurt hareketi nedeniyle 2 maç ceza alan Merih Demiral ise bu karþýlaþmada forma giyebilecek. Merih, Türkiye'nin EURO 2024'te Hollanda ve UEFA Uluslar Ligi'nde Galler ile oynadýðý müsabakalarda cezasý nedeniyle takýmdaki yerini alamamýþtý.

TÜRKÝYE'NÝN ADAY KADROSU

A Milli Takým'ýn Ýzlanda maçý kadrosunda þu futbolcular bulunuyor:

Kaleci: Altay Bayýndýr (Manchester United), Mert Günok (Beþiktaþ), Muhammed Þengezer (RAMS Baþakþehir), Uðurcan Çakýr (Trabzonspor)

Defans: Abdülkerim Bardakcý, Kaan Ayhan (Galatasaray), Çaðlar Söyüncü, Mert Müldür, Samet Akaydýn (Fenerbahçe), Emirhan Topçu (Beþiktaþ), Eren Elmalý (Trabzonspor), Merih Demiral (Al-Ahli), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoðlu (Inter), Ýsmail Yüksek (Fenerbahçe), Okay Yokuþlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Wolfsburg), Yusuf Özdemir (Corendon Alanyaspor)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Kerem Aktürkoðlu (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Eren Dinkci (Freiburg), Ýrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yýldýz (Juventus), Umut Nayir (TÜMOSAN Konyaspor).

ÝZMÝR, A MÝLLÝ FUTBOL TAKIMI'NA 37. KEZ EV SAHÝPLÝÐÝ YAPACAK

Ýzmir, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci haftasýnda Gürsel Aksel Stadý'nda oynanacak Türkiye-Ýzlanda karþýlaþmasýyla 37. kez A Milli Futbol Takýmý'nýn maçýna ev sahipliði yapacak.

Ýzlanda ile ilk karþýlaþmasýný 24 Eylül 1980'de yine Ýzmir'de oynayan Türkiye, kentin düþman iþgalinden kurtuluþunun 102. yýl dönümünde Ýzlanda'yý aðýrlayacak.

A Milli Futbol Takýmý, geride kalan 632 maçta 4 kez 9 Eylül'de müsabakaya çýktý. Bunlardan ikisini 1981 ve 2014'te Ýzlanda ile yapan Türkiye, rakibiyle 3. kez ayný tarihte karþýlaþacak.

Ýzlanda ile bu tarihlerde oynadýðý 2 maçý da kaybeden A Milli Futbol Takýmý, 2003'te Ýrlanda Cumhuriyeti ve 2009'da Bosna Hersek'le oynadýðý karþýlaþmalarda sahadan beraberlikle ayrýldý.

19 ÝL VE 36 STAT

Türkiye'de 19 il ve 36 statta 272 karþýlaþma oynayan A Milli Futbol takýmý, bu müsabakalarda 126 galibiyet, 66 beraberlik ve 80 yenilgi yaþadý.

Yurt içinde en fazla karþýlaþmayý Ýnönü Stadý'nda yapan ay-yýldýzlý ekip, burada 67 maça çýktýktan sonra yenilenen statta da 3 müsabaka oynadý.

GÜRSEL AKSEL STADI, 2. KEZ EV SAHÝBÝ

Ýnönü Stadý'nýn ardýndan en fazla maça ev sahipliði yapan Ýzmir Atatürk Stadý'nda 34 müsabaka oynandý. Atatürk ve Alsancak Stadý'nýn ardýndan Ýzmir'de milli maç heyecanýnýn yaþandýðý 3. stat konumundaki Gürsel Aksel Stadý, 2020'den beri sporseverlere hizmet veriyor.

14 Haziran 2022'de UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta Türkiye'nin Litvanya'yý 2-0 maðlup ettiði karþýlaþmaya ev sahipliði yapan statta 2021 ve 2023 Türkiye Kupasý finalleri ile 23 Þubat 2022'de Türkiye ile Sýrbistan arasýndaki FIFA Kadýnlar Dünya Kupasý Avrupa Elemeleri H Grubu mücadelesi oynandý.

ÝSTANBUL'DA 145 KARÞILAÞMA

Geride kalan 272 müsabakada Ýstanbul'da 145, Ýzmir'de 36, Ankara'da 29 maça çýkan ay-yýldýzlýlar, Antalya'da 15, Bursa'da 9, Konya'da 8, Adana, Eskiþehir ve Trabzon'da 5'er, Kayseri'de 3, Denizli, Gaziantep ve Samsun'da 2'þer, Diyarbakýr, Kocaeli, Manisa, Mersin, Rize ile Sivas'ta ise birer müsabaka oynadý.