1,29 KG HAFİFİLİĞİNDEKİ CASPER NIRVANA X400 MAKSİMUM MOBİLİTE SUNUYOR    11. NESİL INTEL CORE İŞLEMCİLERLE YENİLENEN CASPER NIRVANA X400 SATIŞTA!
ABONE OL

Teknolojinin gelişmesi ve gün geçtikçe gündelik hayatın dijitalleşmesiyle birlikte kullanıcıların bilgisayar tercihleri de değişim gösteriyor. Pandemiden sonra özellikle iş yapış şekillerinin değişmesiyle birlikte mobilitenin önem kazandığı yeni döneme uygun çözümler sunan Casper, 11. Nesil Intel Core işlemcilerle yenilediği Nirvana X400'ü metalik gri rengiyle birlikte satışa sunduğunu duyurdu. Yenilenen yapısıyla birlikte çok daha modern çok daha şık bir görünüme kavuşan ve güçlü donanımları sayesinde tüm zorlu görevlerin üstesinden başarıyla gelebilen Casper Nirvana X400, Intel Core i5 ve Intel Core i7 işlemcilerle birlikte sunuluyor. Gündelik kullanımda ve iş hayatında verimli ve hızlı bir kullanım sunan Casper Nirvana X400, diğer harici ekran kartlarına göre daha iyi GPU performansı sunan Intel Iris Xe dahili grafik kartlarıyla yüksek görüntü kalitesi sunuyor.

1,29 KG ULTRA HAFİF YAPISIYLA YÜZDE YÜZ MOBİLİTE SUNUYOR

Yarının tercihleri göz önünde bulundurularak geliştirilen ve ince çerçeveli, şık tasarımının yanı sıra Casper Nirvana X400, sadece 1,29 kg hafifliğiyle yüzde yüz mobilite sunmak için tasarlandı. İster evinden ister iş yerinden çalışan tüm kullanıcılar, Nirvana X400'ü dilediği yere kolayca götürebilirken 19,4 mm inceliği ve 180 derece dönebilen ekranıyla birlikte her ortamda maksimum mobilite ve üretkenliği deneyimleme fırsatını yakalıyor. Premium metal tasarımı ve modern çizgileriyle benzerlerinden ayrılan Casper Nirvana X400, kullanıcılarına kendini özel hissettirirken metal yüzeyi sayesinde sağladığı dayanıklılık ve ısınmayı engelleyen yapısıyla orta ve uzun vadede mobil yaşantının en güvenilir parçası oluyor. Kurumsal çözümlerin ve uzaktan çalışma sistemine uyumun öneminin arttığı günümüzde Casper Nirvana X400, 14' FHD çözünürlüğe, 250 NIT parlaklığa sahip ekranı ve IPS panel teknolojisiyle yoğun iş temposunda veya kişisel kullanımda verimli ekran deneyimi sunacak şekilde geliştirildi.

ÇOKLU PORT SEÇENEKLERİ VE 10 SAATE VARAN PİL ÖMRÜ

Yarının ihtiyaçlarını bugünden kullanıcılarına sunan Casper, yenilenen Nirvana X400'le birlikte 10 saate varan pil süresi sunarak uzun kullanım deneyimi sağlıyor. Nirvana X400'te bulunan 1'er adet Type-C, USB 3.2, USB 2.0, HDMI ve Ethernet portu ile kolay erişim ve hızlı veri aktarımı da bir arada sunuluyor. Maksimum mobilite ve yüksek performansın güçlü donanımlarla buluştuğu Nirvana X400, en güncel depolama desteklerinden olan M2 NVMe desteği ile verileri daha hızlı depolama imkanı sunarken çift dual slot ile 64 GB'a kadar artırılabilir RAM olanağı sağlıyor.

Farklı birçok konfigürasyon seçeneğiyle birlikte kullanıcılar, Nirvana X400'ü satın almadan önce istedikleri gibi özelleştirme yaparak benzersiz bir deneyim elde edebiliyor.

Yepyeni ve benzersiz bir deneyim sunan Casper Nirvana X400'e https://www.casper.com.tr/laptop-bilgisayar/casper-nirvana-x400-1 linkinden ulaşabilen kullanıcılar, binlerce konfigürasyon arasından istenilen özelliklere göre farklı opsiyonları bir araya getirebilir.

CASPER HAKKINDA:

Türkiye'nin teknoloji alanında dünyadaki en önemli temsilcilerinden ve Türkiye'de dijital dönüşüme yön veren lider markalarından Casper, 1991 yılında faaliyetlerine başladı. 34.500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük bilgisayar üretim tesislerinden birine sahip olan Casper, tüm ürünlerin tasarım ve ARGE süreçlerini kendi mühendisleri ile yürütüyor ve yıllık 1 milyon üretim yapabilme kapasitesine sahip. Casper telefon ve bilgisayar üretiminden sonra anakart üretimine de başladı. Uluslararası beğeni kazanan tasarım, malzeme ve renk seçimlerini tasarım ekibi ile yürüten Casper, Türkiye'de tüketiciye özel üretim yapma becerisi olan tek bilgisayar üreticisi olarak kullanıcılara yüzlerce çeşit konfigürasyon imkânı sunuyor.

Global çapta kalite ve teknolojiye sahip ürünlerini, geniş hizmet ağı ve yerel üretim avantajlarıyla birleştiren Casper; VIA, Nirvana ve Excalibur markalarıyla akıllı telefondan tablete, dizüstü bilgisayardan mini PC'lere kadar uzanan geniş ürün gamı ile Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük ediyor. Türkiye'nin tek teknoloji tabanlı ödülü olan Tech Brands Turkey'i üst üste 3. kez kazanan Casper, halk jürisi ile belirlenen Türkiye'nin bütünleşik pazarlama ödülü The ONE Awards'da da teknoloji üreticisi kategorisinde yılın en itibarlı markası ödülünün de sahibi.

HABER MERKEZİ21 Mayıs 2025 Çarşamba 06:58 | Son Güncelleme:21 Mayıs 2025 Çarşamba 06:58
ABONE OL

Gazze Şeridi'ne aralıksız ve yoğun saldırılarını sürdüren İsrail ordusunun hedefinde, yerinden edilen Filistinliler, bu kişilerin sığındığı okullar, çadırlar ve evleri bombalanan siviller vardı.

Hastane kaynaklarından ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail ordusu, 2 kamikaze insansız hava aracıyla (İHA), Gazze kentinin merkezindeki Derec Mahallesi'nde bulunan ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Musa bin Nasir Okulu'nu bombaladı.

İsrail saldırısında 12 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda İsrail ordusunun hedef aldığı "Mukayyed" ailesine ait evde aynı aileden 9 kişi şehit oldu.

Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin barındığı benzin istasyonunun İsrail ordusunca hedef alınması sonucu 15 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde "Ebu Semra" ailesine ait evi bombalaması sonucu 13 Filistinli şehit oldu, saldırıda yaralananlar oldu.

Gazze kentinin Zeytun Mahallesi'nde İsrail ordusunun Sıkke Caddesi'ne düzenlediği saldırıda 1 kişi şehit oldu.

Filistin Kızılayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda bulunan Menara bölgesinde İsrail ordusunun İHA ile düzenlediği saldırıda 3 Filistinlinin şehit olduğu belirtti.

İsrail ordusuna ait topçu birlikleri, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde yüzlerce yerinden edilmiş Filistinlinin barındığı bir okulu bombaladı ve saldırıda en az 4 Filistinli şehit oldu.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta İsrail ordusunun yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir çadıra düzenlediği saldırıda 4 Filistinli şehit oldu, 9 kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ta İsrail ordusunun düzenlediği İHA ve hava saldırısında biri çocuk 7 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusuna ait İHA Nusayrat Mülteci Kampındaki bir mezarlığın çevresini bombaladı ve saldırıda 1 Filistinli şehit oldu.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Bureyc Mülteci Kampı'nın güneydoğusunda İsrail ordusunun düzenlediği topçu saldırısında hayatını kaybeden 2 Filistinlinin cenazeleri de sağlık ekiplerince çıkarıldı.

Gazze Şeridi'nin güneyinde ise İsrail'in Han Yunus'un güneyindeki Kizan en-Neccar bölgesini hedef aldığı saldırıda 2 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in Han Yunus'un doğusundaki Abesan el-Kebira kasabasına ve şehrin güneyine İHA'larla düzenlediği saldırılarda da 2 Filistinli şehit oldu.

Öte yandan, şehir merkezindeki evinin daha önce bombalanması sonucu yaralanan El-Beyuk ailesinden 1 Filistinli şehit oldu.

İsrail'in Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde bir evi hedef aldığı saldırıda da Hasaneyn ailesinden 2 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:

15:19 İsrail Meclisi'ndeki Filistin asıllı milletvekili Eymen Avde, Tel Aviv yönetiminin Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana 19 binden fazla çocuğu öldürdüğünü söylemesi üzerine kürsüden uzaklaştırıldı

14:12 İsrail'in Gazze'ye son 10 günde düzenlediği saldırılarda 815 Filistinli hayatını kaybetti.

12:44 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, Gazze Şeridi'ndeki durumun giderek daha endişe ve acı verici hal aldığını belirterek, insani yardımların girişine izin verilmesi çağrısı yaptı.

12:14 İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile Savunma Bakanı Guido Crosetto, İsrail'e Gazze'de sivilleri etkileyen askeri operasyonlarını durdurması çağrısında bulundu

11:10 DSÖ, İsrail'in saldırılarının Gazze'deki sağlık sistemini kırılma noktasının ötesine taşıdığını bildirdi

11:06 Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptıklarının "savaş suçuna çok yakın olduğunu" belirtti

10:25 BM: İsrail tır geçişine izin vermesine rağmen Gazze'de henüz yardım dağıtılamadı

10:07 İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 21 Filistinli hayatını kaybetti

09:20 İsrail ordusundaki bazı pilotların, Gazze Şeridi'nde binlerce Filistinli sivilin ölümüne neden olan hava saldırılarından rahatsızlık duyduğu ileri sürüldü.

07.05 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Gazze Şeridi'ne insani yardımlarını ulaştırmaya başlamak için İsrail ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

05.09 İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde kanser hastası 6 çocuk, Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın duyurduğu 2 bin çocuğun tedavi edilmesi kampanyası kapsamında Ürdün'e getirildi.

04.06 Katil İsrail ordusunun, dün sabahtan bu yana Gazze Şeridi'nde evleri ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı barınma merkezlerini hedef aldığı saldırılarda 78 kişinin şehit olduğu bildirildi.

03.15 Gazze'ye ilişkin düzenlenen Olağanüstü Arap-İslam Zirvesi sonucunda oluşturulan Bakanlar Komitesi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı reddettiğini belirterek, ablukanın derhal kaldırılması ve 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden savaşa son verilmesi çağrısında bulundu.

01.44 Filistin'in İngiltere'deki Misyonunun Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot, dünyanın İsrail'e sözde sırtını döndüğünü ancak bunun eyleme yansımadığını belirterek, "Netanyahu'nun dikkatini çekmek istiyorsanız ticaret anlaşması görüşmelerinin değil silah satışlarının askıya alınması gerekiyor." dedi.

00.59 ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Gazze'deki Filistinlilerin sınır dışı edilerek Libya'ya taşınacağı iddialarının doğru olmadığını belirtti.

00.01 İsrail'in ABD başta olmak üzere gelen uluslararası tepkileri azaltmak için Gazze'ye girişine izin verdiğini duyurduğu 93 tır dolusu insani yardım Filistinlilere ulaştırılmadı.

00.00 Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), Gazze'de son 24 saat içinde 9'u çocuk 26 Filistinlinin açlık nedeniyle veya tedavi edilemediği için öldüğünü duyurdu.

- ATEŞKESİ BOZAN İSRAİL ORDUSU, GAZZE'YE ŞİDDETLİ SALDIRILARI YENİDEN BAŞLATTI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 3 bin 193 Filistinli hayatını kaybetti, 8 bin 993 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 53 bin 339'a, yaralıların sayısı da 121 bin 34'e yükseldi.

Ateşkesi bozan İsrail, yeni ateşkes tekliflerini reddettiği gerekçesiyle Hamas'a karşı "gittikçe artan askeri güçle" hareket edeceğini duyurdu.

Hamas ise "İsrail'in verdiği sözlere uymadığını ve ateşkese arabulucu ülkelerin gözü önünde sorumluluklarını yerine getirmeyerek Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı soykırımı yeniden başlattığını" açıkladı.

HABER MERKEZİ20 Mayıs 2025 Salı 07:17 | Son Güncelleme:20 Mayıs 2025 Salı 07:17
ABONE OL

Uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni yine kana buladı.

Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, İsrail ordusunun Deir-el Balah şehrindeki bir evi bombalaması sonucu 12 kişi şehit oldu.

Nuseirat Mülteci Kampı'ndaki bir benzin istasyonunu hedef alan İsrail saldırısında ise 15 kişi şehit oldu. İsrail güçlerinin Gazze şehrindeki yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı Musa Bin Nusayr Okulu'nu vurduğu, bu saldırıda da en az 10 can kaybı yaşandığı bildirildi. Saldırılarda ölenlerin arasında çocukların da olduğu aktarıldı. Çok sayıda kişinin yaralandığı ve enkaz altında kalanların olduğu belirtildi.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI EN AZ 53 BİN 339'A ULAŞMIŞTI

Gazze Şeridi'nde sağlanan ateşkesi 18 Mart'ta tek taraflı olarak bozan İsrail, son olarak bölgeye geniş çaplı kara harekatı başlatmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının en az 53 bin 339'a ulaştığı bildirilmişti. Yaralı sayısının ise 121 bin 34'e yükseldiği aktarılmıştı.

İSRAİL'DE MUHALEFET LİDERİ GOLAN, ORDULARININ ÇOCUKLARI "HOBİ OLARAK" ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

İsrail muhalefetinden Demokratlar Partisi lideri ve eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, İsrail hükümetinin ülkeye tehdit oluşturduğunu belirterek "Normal bir devlet sivillere karşı savaş yürütmez, hobi olarak çocukları öldürmez, bir halkı yerinden etmeyi kendisine hedef olarak belirlemez." dedi.

İsrail'de Golan'ın açıklamalarına iktidar ve muhalefetten tepkiler yükseldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Golan'ın "çocukları öldürmeyi hedeflediğini söylemesine" karşın, Gazze'ye saldırılarıyla "buradaki esir askerleri kurtarmayı ve Hamas'ı yenmek için savaştıklarını" iddia etti.

Ana muhalefet partisi Gelecek Var lideri Yair Lapid de "askerlerin hobi için çocuk öldürdüğünü söylemenin yalan ve düşmanlara bir hediye olduğunu" savunarak, Golan'ın açıklamalarını kınadı.

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:

17:23 Gazze Şeridi'ndeki işgali kalıcı hale getirmek için kara saldırılarını genişleten İsrail ordusu, son 24 saatte bölgeye 100'den fazla hava bombardımanı düzenledi.

15:17 Soykırımcı İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde şehit edilen Filistinlilerin sayısı 53 bin 573'e, yaralı sayısı 121 bin 688'e yükseldi.

14.06 Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Hamed Rehabilitasyon ve Protez Hastanesine yönelik saldırısını "uluslararası hukuk, uluslararası insani hukuk ve insani normların açık bir ihlali" olarak niteledi.

12:56 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, İsrail'in Gazze'ye insani yardım girişine izin vermemesi nedeniyle sınırda bekletilen yardımların "Avrupa'nın parasıyla finanse edildiğini", dolayısıyla içeri girmesi gerektiğini söyledi.

12:35 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne bu sabah düzenlediği bombardımanda 33'ü çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere, en az 50 Filistinli hayatını kaybetti.

09:32 İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 45 Filistinli şehit oldu

05.03 İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana soykırıma devam ettiği Gazze Şeridi'nin kuzeyinde çıkan çatışmada İsrail ordusundan 1 askerin öldüğü, 2 askerin yaralandığı belirtildi.

04.39 Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği son saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 37 kişi şehit oldu. Çok sayıda kişinin yaralandığı ve enkaz altında kalanların olduğu bildirildi.

03.58 Filistin yönetimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını durdurmasına ilişkin İngiltere, Fransa ve Kanada'nın açıklamasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

03.04 israil'in 7 Ekim 2023'ten bu yana soykırıma devam ettiği Gazze Şeridi'nin Han Yunus bölgesinde, saldırı tehdidi sebebiyle Filistinlilerin göç etmek zorunda kaldığı belirtildi.

00.44 ABD'de bir Microsoft mühendisi, Seattle kentinde düzenlenen "Build 2025" konferansında Microsoft yönetimini, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma ortak olduğu gerekçesiyle protesto etti.

00.30 İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yürüttüğü saldırlar sırasında alıkoyduğu Filistinlilerden 10 kişiyi, aylarca süren işkence ve açlık koşullarının ardından serbest bıraktı.

00.14 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Beyt Lahiya kasabasında bulunan Endonezya Hastanesi'ndeki jeneratörleri bombalaması sonucu çıkan yangında büyük hasar meydana geldi.

00.00 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in soykırımını sürdürdüğü Gazze'de "insani acı seviyesinin katlanılamaz boyutta" olduğunu bildirdi.

- ATEŞKESİ BOZAN İSRAİL ORDUSU, GAZZE'YE ŞİDDETLİ SALDIRILARI YENİDEN BAŞLATTI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 3 bin 193 Filistinli hayatını kaybetti, 8 bin 993 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 53 bin 339'a, yaralıların sayısı da 121 bin 34'e yükseldi.

Ateşkesi bozan İsrail, yeni ateşkes tekliflerini reddettiği gerekçesiyle Hamas'a karşı "gittikçe artan askeri güçle" hareket edeceğini duyurdu.

Hamas ise "İsrail'in verdiği sözlere uymadığını ve ateşkese arabulucu ülkelerin gözü önünde sorumluluklarını yerine getirmeyerek Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı soykırımı yeniden başlattığını" açıkladı.