18 ülkeden hackerlar 'siber saldýrýlar'ýn gölgesinde yarýþtý
ABONE OL

AA muhabirinin, Cumhurbaþkanlýðý Dijital Dönüþüm Ofisi Baþkanlýðýndan aldýðý bilgiye göre, yarýþma, "Siber güvenlik de dahil olmak üzere, dijital dayanýklýlýk ve güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi" temalý bir proje kapsamýnda ÝSEDAK ile birlikte gerçekleþtirildi.

HackMasters Siber Güvenlik Yarýþmasý adý verilen etkinlik, Türkiye'nin organizatörlüðünde çevrimiçi formatta düzenlendi.

Lübnan'daki çaðrý cihazlarýnýn patlatýlmasýnýn yankýlarýnýn sürdüðü bir döneme rastlayan yarýþmayla ülkeler arasýndaki siber güvenlik kapasitesinin geliþtirilmesi amaçlandý.

Yarýþma, ÝSEDAK üyesi Gambiya, Libya, Kuveyt, Ürdün, Guyana, Fildiþi Sahili, Çad, Azerbaycan, Arnavutluk, Yemen, Türkmenistan, Sierra Leone, Katar, Filistin, Pakistan, Mali ve Kamerun'un yaný sýra çaðrý cihazlý saldýrýnýn hedefi olan Lübnan'dan bir takýmýn da katýlýmýyla yapýldý. 18 takým, dün öðleden sonra baþlayan yarýþma kapsamýnda 12 saat mücadele etti.

Yarýþmanýn çýktýlarý deðerlendirilerek, dereceye giren ilk üç takým 1 Ekim'e kadar açýklanacak.

- MÝLLÝ SÝBER GÜVENLÝK ÜRÜNLERÝ DE TANITILACAK

Eðitimin ikinci aþamasýnda ise bu yarýþmada ilk üçe giren ülkelerin ekipleri, 4-6 Kasým'da Ýstanbul'da aðýrlanacak. Ödüller de 40'ýncý ÝSEDAK Bakanlar Toplantýsý'nda takdim edilecek. 5-6 Kasým'da ise Cumhurbaþkanlýðý Dijital Dönüþüm Ofisi tarafýndan ileri düzey siber güvenlik eðitimleri verilecek ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesince yerli ve milli siber güvenlik ürünleri tanýtýlacak.

Üye ülkeler arasýnda siber güvenlikle ilgili dayanýþmanýn artýrýlmasý, ülkeler arasýnda karþýlýklý öðrenme ve teknik iþbirliði oluþturulmasýnýn amaçlandýðý projeyle, siber güvenlik yönetiþimi konusunda iyi uygulama örneklerinden yararlanýlarak, Ýslam ülkeleri arasýndaki dayanýþmanýn artýrýlmasý hedefleniyor.

  • HackMasters
  • Siber Güvenlik
  • Uzman Hacker