ASELSAN geliþtirdi! 'ALP 100-G' gün sayýyor
ABONE OL

Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde düzenlenen, Anadolu Ajansýnýn "Global Ýletiþim Ortaðý" olduðu festival, Adana Havalimaný'nda devam ediyor.

Türkiye'nin lider teknoloji þirketlerinden ASELSAN'ýn yerli üretim araçlarý da festival alanýndaki çeþitli noktalarda tanýtýlýyor.

Türkiye'nin "havadaki gözüne" güç katacak, ASELSAN imzalý alçak irtifa radar aracý "ALP 100-G" de festivalde sergilenen ürünler arasýnda yer alýyor.

- 3 BOYUTLU TESPÝT VE TAKÝP YETENEÐÝ DÝKKATÝ ÇEKÝYOR

ALP 100-G'nin birbirinden özel yetenekleri, festivaldeki ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Savaþ uçaðý, helikopter, insansýz hava aracý (ÝHA) ile seyir füzelerinin 3 boyutlu tespit ve takibini yapabilen radar aracý, 8x8 taktik tekerlekli araç sayesinde yüksek hareket özgürlüðü sunuyor.

ALP 100-G, özellikleri arasýnda yer alan "Mod-5 IFF" ile hedef kimliklendirmesi gerçekleþtirebiliyor.

- "ÖZEL SÝLAH TESPÝT MODU" DÜÞMAN UNSURLARINI HAREKETLERÝNÝ GÖSTERÝYOR

Çoklu hedef takibi sayesinde odak gücü yüksek olan radar aracý, komuta kontrol sistemleri üzerinden uzaktan yönetilebiliyor.

Türk Hava Kuvvetlerinin gözlem yeteneðine güç katmasý hedeflenen ALP 100-G, "özel silah tespit modu" ile düþman unsurlarýnýn atým ve düþüm noktalarýný da gösteriyor.

Karýþtýrýcý tespiti ve takibi de yapabilen alçak irtifa radar aracý, Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmek için gün sayýyor.

Festival alanýna gelen ziyaretçiler, ALP 100-G'yi yakýndan inceleme fýrsatý buluyor.

Ziyaretçilerin ilgi gösterdiði radar aracý, dron ile görüntülendi.

KUZGUN, MARLÝN'den ateþlendi

TEKNOFEST Adana'nýn güvenliði ASELSAN'dan

T625 GÖKBEY için geri sayým baþladý