ASPÝLSAN, bir ürünü daha yerlileþtirdi!
ABONE OL

ASPÝLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, yazýlý açýklamasýnda, kurulduðu günden bu yana savunma sanayisinin enerji ihtiyaçlarýna inovatif çözümleriyle cevap veren ASPÝLSAN Enerji'nin, son yýllarda farklý sektörlere de yönelerek yeni ürünleri ile portföyünü önemli ölçüde geniþlettiðini belirtti.

Son olarak geliþtirdikleri nikel kadmiyum raylý sistem batarya sistemine de yerli malý belgesi alarak bir ürünü daha milli envantere kaydetmeyi baþardýklarýný vurgulayan Özsoy, þunlarý kaydetti:

"Yerli ve milli kaynaklarla savunma sanayimizin geliþmesi ve ülke sanayimizin güçlenmesi adýna yaptýðýmýz çalýþmalarda dýþa baðýmlýlýðýmýzý azaltma hedefi ile ilerliyoruz. ASPÝLSAN Enerji olarak raylý sistem batarya teknolojilerinde de dýþa baðýmlýlýðý azaltma adýna önemli bir adým atmýþ olduk. Ülkemizde sadece firmamýz, dünyada ise üç firma tarafýndan üretilebilen nikel kadmiyum raylý sistem batarya sistemimiz 23 Eylül 2021 tarihi itibarýyla Yerli Malý Belgesi almýþtýr. Ülkemizde olmayan ve tamamen ithal ikamesi niteliðindeki bir teknolojinin firmamýzca geliþtirilmesi ve ürün haline getirilmesinde emeði geçen herkese teþekkürü bir borç biliriz."

ASPÝLSAN Enerji Havacýlýk, Deniz ve Raylý Sistemler Müdürü Murat Kaan da rakiplerine kýyasla hem maliyet hem de verimlilik yönünden fark yaratan sistemlerinin tüm raylý sistem standart ve sertifikasyonlarýna sahip olduðunu aktardý.

Batarya sistemlerinin Kayseri, Samsun, Adana ve Ýstanbul'daki tramvay ve metro araçlarýnda kullanýldýðýný belirten Kaan, þu bilgileri verdi:

"Ülkemizin ilk milli elektrikli lokomotif projesi olan E5000'nin batarya sistemi de firmamýzca tasarlanmýþ, üretimi tamamlanarak teslim edilmiþtir. Ayrýca, Gayrettepe-Ýstanbul Havalimaný, ASELSAN Projeleri, Bozankaya Gebze–Darýca metro ve Gaziantep-Gaziray Banliyö projeleri için de ASPÝLSAN üretimi yerli batarya sistemlerinin kullanýlmasý hedeflenmekte olup, tasarým aþamalarý tamamlanmýþtýr. Uluslararasý standartlara uygun, global araç üreticilerinin belirlediði tüm þart ve gereksinimlere haiz batarya sistemlerimiz sayesinde artýk raylý sistem sektöründeki önemli ve kritik bir teknolojide dýþa baðýmlýlýðýmýz sona ermiþtir diyebiliriz. Bu kapsamda raylý sistem aküsünün yerli üretilmesi cari açýðýmýzýn azaltýlmasý ve yeni istihdam alanlarýnýn oluþturulmasý açýsýndan da ülkemize katma deðer saðlayacaktýr."