Atari kendi kripto para birimini çýkarýyor
ABONE OL
Atari de kripto para birimi dünyasýna giriþ yapýyor. Aslýnda benzer adýmý atan birçok þirket var, ancak Atari biraz daha farklý bir yaklaþým izliyor. Geçen hafta içinde Fransýzca olarak yayýnlanan bir basýn bülteninde Atari, Infinity Networks adlý bir þirketle iþ birliði yaparak Atari Token kripto para birimini geliþtireceðini duyurdu. Atari Token, merkezi olmayan blockchain tabanlý platformun merkezinde bulunacak.
 
Diðer bir deyiþle Atari, Atari Token ile tüketicilere, aralarýnda filmlerin ve video oyunlarýn da bulunduðu her tür dijital eðlence içeriðini satýn almalarýný saðlayacak bir yöntem sunmayý istiyor. Ayrýca Atari, Pariplay ile de iþ birliði yaparak bu yýl içinde yeni kumar platformu kurmayý da hedefliyor. Bu platform da Atari’nin oyunlarýný ve aralarýnda Atari’nin çýkaracaðý ikinci kripto para birimi olan Pong Token’ýn da bulunduðu birçok kripto para birimini kullanacak.
 
Atari SA CEO’su Frederic Chesnais, blockchain teknolojisinin giderek daha fazla önem kazandýðýný ve mevcut ekonomik ekosistemde, devrim yaratmasa bile dönüþüm gerçekleþtirmekte olduðunu dile getirdi. Özellikle de video oyun endüstrisi ve çevrimiçi ödeme iþlemleri gibi alanlarda dönüþüm yarattýðýna dikkat çekti. Chesanis, geliþtirme stüdyolarý alanýndaki teknolojik avantajlarýnýn ve Atari markasýnýn küresel ününün, kendilerini sektör içinde çekici kýlma yolunda kendilerine fýrsat sunduðunu düþünüyor.
 
Teknoblog'un haberine göre, her ne kadar tuhaf bir hamle olsa da, kendi kripto para birimlerini geliþtirmek Atari için iyi bir hamle olmuþ gibi görünüyor. Bloomberg’in haberine göre, duyurunun yapýlmasýndan bu yana Atari’nin borsada iþlem gören hisse senetlerinde artýþ kaydedildi.