Bakan Kacýr: Türkiye'nin millileþme sürecini hýzlandýrmaya devam edeceðiz
ABONE OL

Anadolu Ajansýnýn (AA) global iletiþim ortaðý olduðu TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý (T3 Vakfý) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde Adana Havalimaný'nda gerçekleþtiriliyor.

Bakan Kacýr, TEKNOFEST'in 2018'den bu yana Ýstanbul, Ankara, Ýzmir, Samsun, Gaziantep ve Azerbaycan'da gerçekleþtirildiðini anýmsattý.

TEKNOFEST'in Milli Teknoloji Hamlesi'nin milletle buluþtuðu ve Türk gençliðinin Milli Teknoloji Hamlesi'ne katýldýðý adres olduðuna iþaret eden Kacýr, "TEKNOFEST'in merkezinde teknoloji yarýþmalarýmýz var. 2018'deki ilk TEKNOFEST'te 14 yarýþma gerçekleþtirdik, buna 20 bin gencimiz katýlmýþtý. Bu yýl muhteþem bir rekoru gençlerimizle birlikte kýrdýk. 50 teknoloji yarýþmasýna 790 bin takýmda 1 milyon 650 bin gencimiz katýldý. TEKNOFEST, dünyada eþi benzeri olmayan, adeta toplumsal dip dalgaya, seferberliðe dönüþmüþ bir hareket." diye konuþtu.

Kacýr, bu yýl kuantum teknolojilerinden nükleer enerjiye, akýllý haberleþme aðlarýndan hava savunma sistemlerine, finans teknolojilerinden blok zincir teknolojilerine 11 yeni yarýþmayý TEKNOFEST'e ilave ettiklerini bildirerek, artýk sadece AR-GE projelerini deðil, teknoloji giriþimlerini de TEKNOFEST'lerde inþa ettiklerini anlattý.

Bu topraklarda 2030'da 100 bin teknogiriþimin doðmasýný ve dünyaya açýlmasýný hedeflediklerine dikkati çeken Kacýr, þunlarý kaydetti:

"TEKNOFEST'ler adeta Türkiye'nin giriþimci fabrikasý olarak bizi bu hedefe taþýyan en önemli unsurlar. Ýnanýyorum ki önümüzdeki günlerde burada çok keyifli vakit geçireceðiz. 7'den 77'ye farklý yaþ gruplarý için alanlar hazýrlandý. TEKNOFEST'ler, ateþ çemberine dönmüþ bu zor coðrafyada, Türkiye'nin tam baðýmsýzlýk yolculuðuna güçlü þekilde devam etmesi için en önemli kazanýmlarýmýz olmayý sürdürecek. Bizler de her daim TEKNOFEST kuþaðýnýn, Türk gençliðinin önünü açmaya, Cumhurbaþkaný'mýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde Milli Teknoloji Hamlesi için çalýþma, sadece savunma sanayisinde deðil sanayinin ve teknolojinin tüm kritik alanlarýnda, haberleþme, finans, saðlýk, gýda ve tarým teknolojilerinde Türkiye'nin millileþme sürecini hýzlandýrmaya devam edeceðiz."

  • sanayi teknoloji
  • millileþme süreci
  • stratejik alanlar