ChatGPT'ye Türk rakip! ASELSAN geliþtirdi: Büyük fýrsat
ABONE OL

Yüzde 80 yerlilik oranýný yakalayan Türk savunma sanayisinin öncülerinden ASELSAN, yerli ve milli yapay zeka teknolojisine imza atýyor. Türk savunma sanayisinde geliþtirilen kabiliyetlerin tüm ekosistemle buluþmasýný saðlayan Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) Proje Pazarý ve Ýþbirliði Zirvesi'nin 8'incisi, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleþtirildi.

ASELSAN'DAN CHATGPT'YE TÜRK RAKÝP

Burada konuþan ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardýmcýsý Taha Yüce, konuþmasýnda, ihracatta çok daha iddialý olacaklarýný, büyük ölçekli projeler ve yüksek katma deðerli iþlere daha fazla odaklanacaklarýný belirtti.

Dijital dönüþümün önemli bir konu olduðunu, bir yapay zeka çaðý yaþandýðýný dile getiren Öktem, þöyle konuþtu:

"Bütün savunma sanayisi kuruluþlarýmýz bunun farkýnda. Yapay zekayý mümkün olduðu kadar süreçlerimizde bulundurmak ve yapay zekada iddialý oyuncu olmak ülkemiz, sektörümüz ve ASELSAN için önemli bir hedef. Bazý teknolojiler ciddi bir ölçek, yatýrým ve altyapý gerektiriyor. Bunlarý gerçekleþtirmek çok zaman alýyor. Yazýlým tabanlý teknolojilerde bunlarý daha düþük ihtiyaçlarla gerçekleþtirmek mümkün. Yapay zeka da böyle bir fýrsat. Bundan uzak kalmamamýz lazým. ASELSAN yapay zekayý tüm süreçlerinin bir parçasý haline getirdi. ASELSAN Yapay Zeka Stratejisi hazýrlýyoruz. ASEL CPT dediðimiz bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Bu tür kalýcý projelerle sektörümüze yön vermeye çalýþýyoruz. Otonom teknolojiler önemli alanlarýmýz. Kuantum laboratuvarýmýz bulunuyor. Paydaþlarýmýzla önemli baþarýlara imza atacaðýz."