Dijital müzik platformu Muud'da 2023 favorileri belli oldu
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre, dijital müzik sektörünün nabzýný tutan Muud, yýla damga vuranlarý "Muud Look 2023" listesiyle duyurdu.

Zengin müzik arþiviyle dikkati çeken Muud'da, bu yýlýn en çok dinlenen ve indirilen þarkýlarý, sanatçýlarý ve albümleri ile kullanýcýlarýn en çok tercih ettiði müzik listeleri belirlendi.

Serdar Ortaç'ýn sevilen parçalarýnýn çeþitli sanatçýlar tarafýndan seslendirildiði "Serdar Ortaç Þarkýlarý, Vol. 2", 2023'te yerli albümler kategorisinde zirvede yer aldý.

Bu yýl platformda en uzun süre zirvede kalmayý baþaran alternatif rock grubu Dedublüman oldu. Bu sene en fazla dinlenen þarký ise Simge'nin Aþkýn Olayým parçasý olurken, en çok dinlenen yerli sanatçý listesinde Semicenk ilk sýraya yerleþti.

En çok dinlenen yerli rap sanatçýsý Motive, en çok dinlenen rock sanatçýsý Teoman olarak belirlendi. En çok dinlenen arabesk sanatçýsý ise Müslüm Gürses oldu.

- Yabancýlarda þampiyon Taylor Swift

Muud'da 2023'ün en çok dinlenen yabancý sanatçýlar listesinde þampiyon Taylor Swift olurken, Rema & Selena Gomez-Calm Down parçasý en çok dinlenen yabancý þarkýlar kategorisinde liderliði elde etti.

Eminem ise en çok dinlenen yabancý rap sanatçýlar arasýnda zirveye ismini yazdýrdý. 2023'te Muud kullanýcýlarýnýn en çok tercih ettiði yerli-yabancý listelerinde ise "Yerli Yeniler" birinci oldu.