Dünyada sürecin ilk aþamasýnda! Zhang'dan Türkiye'nin yapay zeka yeteneklerine övgü
ABONE OL
Yapay zeka bulut teknolojisi Türkiye'de dijital dönüþümü hýzlandýracak...

Zhang, AA muhabirine, Türkiye'de sunulan ilk yerelleþmiþ küresel bulut saðlayýcýsý Huawei Cloud Türkiye'nin, ülkenin dijital dönüþümü ve veri yazýlýmý stratejisiyle uyumlu yerel bulut saðlayýcýsý olarak konumlandýrýldýðýný söyledi.

Huawei'n yapay zeka büyük dil modeline yatýrým yapan ilk þirketler arasýnda yer aldýðýna dikkati çeken Zhang, endüstriler için yapay zeka stratejisine odaklandýklarýný ifade etti.

Zhang, yapay zeka büyük dil modeline iliþkin AR-GE çalýþmalarýna 2021'de baþladýklarýný anýmsatarak, iþletmelerin karþýlaþtýðý belirli zorluklarý ele almayý ve verimliliklerini, üretkenliklerini ve genel kurumsal kalitelerini iyileþtirmek için çözümler bulmayý amaçladýklarýný dile getirdi.

- TÜRKÝYE'NÝN YAPAY ZEKA YETENEKLERÝNE ÖVGÜ

Zhang, yapay zeka alanýndaki yenilikleri teþvik etmek için kamu sektörleri ve kurumlarýnýn yaný sýra AR-GE merkezleri, üniversiteler, iþ ortaklarý ve geliþtiricileri de içeren saðlam yapay zeka ekosisteminin kurulmasýnýn önemli olduðunu bildirdi.

Türkiye'nin yapay zeka yeteneklerinin umut verici bir geleceðe sahip olduðunu vurgulayan Zhang, hem kamu kurumlarýnýn hem de iþletmelerin yapay zekanýn öneminin ve deðerinin son derece farkýnda olduklarýný ve bu teknolojinin yaygýnlaþtýrýlmasýna yönelik çok sayýda giriþimin gerçekleþtiðini anlattý.

Zhang, dünyada yapay zekanýn bulut dönüþüm sürecinin henüz ilk aþamasýnda olduðuna dikkati çekerek, "Yapay zekada bulut teknolojisi, Türkiye'nin dijital dönüþüm süreçlerini önemli ölçüde hýzlandýracak. Böylece þirketler, ürün satýþlarýný birden fazla dilde farklý ülkelere yaparak, bu teknolojiden yararlanabilecek." diye konuþtu.

Huawei'nin Türkiye'deki AR-GE merkezindeki çalýþmalara da deðinen Zhang, "Bulut geliþtirici olarak çalýþan 200'den fazla Türk mühendisimiz ile 100'den fazla yerel servis mühendisinin içinde bulunduðu AR-GE merkezimizde müþterilerimize ve Türkiye'ye deðer üretmeye devam edeceðiz." ifadesini kullandý.