F-16'lar, Atak ve TB2 Adana semalarýný renklendirecek! TEKNOFEST'te son gün heyecaný
ABONE OL

Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde düzenlenen, Anadolu Ajansýnýn global iletiþim ortaðý olduðu festival, Adana Havalimaný'nda son kez ziyaretçileri aðýrlayacak.

Festivalde bugün de akrobasi gösterilerinden ileri teknoloji simülasyonlar, bilimsel atölyeler ve sergilere kadar her yaþtan katýlýmcý için etkinlik programý yer alacak.

Ziyaretçiler, Adana semalarýný renklendiren Türk Yýldýzlarý, SOLOTÜRK, Jandarma Çelik Kanatlar, F-16 uçaklarý, atak helikopteri ve paramotorlarýn gökyüzündeki gösterilerini izleme þansý bulacak.

Katýlýmcýlar ayný zamanda paraþüt atlayýþý ve Bayraktar TB2 eþliðinde helikopterle havadan tahliye gibi heyecanlý gösterilere tanýk olacak.

- DÝJÝTAL YOLCULUK DEVAM EDECEK

TEKNOFEST 2024'te oluþturulan "Köklerden Geleceðe: TEKNOFEST Dijital Evren" deneyim alaný, katýlýmcýlarý Anadolu'dan çýkan bilim insanlarýnýn izinde dijital yolculuða götürecek.

Katýlýmcýlar, "Zaferin Ýzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alaný"nda Mehmetçiðin Çanakkale cephesindeki zorlu mücadelesini simülasyonda yaþayacak, "TEKNOFEST Zaman Tüneli"nde de organizasyonun tarihini keþfedecek.

- DÝÐER ETKÝNLÝKLER

Festival ana sahnesinde, "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa" ve "HÜRKUÞ-GÖKBEY Müzikali" etkinliði icra edilecek.

Çocuklara yönelik "Bilim Gösterisi", "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "HÜRKUÞ-GÖKBEY Müzikali" etkinlikleri ile ödüllü bilgi yarýþmalarý devam edecek.

Katýlýmcýlar gün boyunca "Güneþ Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temalý Çocuk Parký", "Simülasyon Deneyim Alanlarý", "Kara ve Hava Araçlarý Sergisi", "Hareketli Kara Araçlarý Sergisi", "Sýcak Hava Balonu", "Bigg Çadýrý", "Türkiye'nin Ýnsanlý Ýlk Uzay Misyonu Çadýrý" ve "Pedallý Uçuþ Etkinliði"ni deneyimleyebilecek.

Festival heyecanýna ortak olmak isteyen ziyaretçiler, kayýtlarýný TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapabiliyor.