Geleceðin teknoloji yýldýzlarý TEKNOFEST Adana'da buluþtu
ABONE OL

Türkiye Yüzyýlý hedefleri doðrultusunda bilim ve teknoloji tabanlý bir gelecek inþa etme vizyonunu destekleyen bu yarýþma, uzay projeleri üzerinden gençlerin potansiyelini açýða çýkardý. Yarýþmacýlar, zorlu zeminlerde hareket edebilen, uzay analizleri gerçekleþtirebilen ve kolaylýkla kontrol edilebilen uzay araçlarý geliþtirdi. Bu süreç, katýlýmcýlara inovatif çözümler üretme fýrsatý sunarken, Türkiye'nin teknolojik ilerlemelerine katký saðlamayý hedefleyen genç yetenekleri de DENEYAP Makeathon'da bir araya getirdi.

Dört gün süren heyecan verici yarýþmada, T3 Vakfý Mütevelli Heyeti Baþkaný ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baþkaný Selçuk Bayraktar, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, T3 Vakfý Yönetim Kurulu Baþkaný Elvan Kuzucu Hýdýr, TÜBÝTAK Baþkaný Prof. Dr. Orhan Aydýn ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcý genç yarýþmacýlarla bir araya gelerek onlara ilham verdi. Teknoloji ve inovasyonun kalbinde geçen DENEYAP Makeathon, geleceðin bilim insanlarý ve mühendisleri için önemli bir adým niteliði taþýdý.

Yarýþma sonunda jüri tarafýndan belirlenen en baþarýlý projeler, toplamda 390 bin TL para ödülü ile ödüllendirildi. Yarýþmada dereceye giren ekipler, büyük bir baþarý örneði sergileyerek uzay teknolojileri alanýnda önemli bir yetkinlik kazandý.

Derece Alan Takýmlar:

Ortaokul Kategorisi Mansiyon Ödülleri:

1. Makeathon – Ýstanbul Ümraniye DENEYAP Teknoloji Atölyesi

2. Kol Uçuþu – Kayseri Kocasinan DENEYAP Teknoloji Atölyesi

3. Þakacýlar – Bolu DENEYAP Teknoloji Atölyesi

Lise Kategorisi Derece Ödülleri:

1. Angora – Malatya DENEYAP Teknoloji Atölyesi

2. T-4 – Ýstanbul Avcýlar DENEYAP Teknoloji Atölyesi

3. Fortuna – Rize DENEYAP Teknoloji Atölyesi

Bu yarýþma ile gençler, uzay teknolojilerine dair bilgi ve becerilerini geliþtirirken, Türkiye'nin teknolojik ve bilimsel geleceðine katkýda bulunma fýrsatý yakaladýlar. Yarýnýn mühendisleri ve bilim insanlarý, DENEYAP Makeathon'da sergiledikleri üstün performansla bir kez daha ülkemizin parlak geleceðine ýþýk tuttular.

  • TEKNOFEST Adana
  • DENEYAP Makeathon Yarýþmasý
  • uzayýn keþfi