Gelecek tarýmda, tarým teknolojileri TEKNOFEST'te
ABONE OL

TEKNOFEST Havacýlýk, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamýnda T3 Vakfý yürütücülüðünde gerçekleþtirilen Tarým Teknolojileri Yarýþmasý katýlýmcýlarýn teknolojiyi kullanarak tarým ve hayvancýlýktaki problemlere yönelik yenilikçi çözümler oluþturmasýný amaçlýyor. Yarýþmaya Türkiye ve yurt dýþýnda öðrenim gören lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öðrencileri baþvurabiliyor.

Tarýmýn geleceðinin yeniden þekillenebileceði TEKNOFEST Tarým Teknolojileri Yarýþmasý'nda gençlerden tarým ve hayvancýlýk ile ilgili teknolojik çözüm önerirken, biliþim, mekanik, elektrik-elektronik, yazýlým tabanlý projeler geliþtirmeleri de bekleniyor. Ayrýca tarým teknolojilerindeki geliþmelerle tarým ekosistemini güçlendirmeyi amaçlayan yarýþmada akýllý tarým uygulamalarý baþta olmak üzere bitki saðlýðý koruma, bitki besleme, ekim-dikim, toprak analizi ve hasat-harman teknolojileri gibi alanlardaki projeler deðerlendirmeye alýnýyor. Hassas Tarým, Sulama-gübreleme ve sera otomasyon sistemleriyle ilgili projeler, tohumlama, otomatik dümenleme sistemleri, erken uyarý sistemleri-tarýmsal meteorolojik istasyon teknolojileri, hayvancýlýk teknolojileri, görüntüleme ve tarýmda drone teknolojilerinin kullanýlmasý gibi farklý baþlýklar altýnda hazýrlanacak projelerle de gençler yarýþmaya katýlým saðlayabiliyor.

Yarýþmada lise kategorisinde dereceye giren birinciler 50.000 TL, ikinciler 40.000 TL, üçüncüler 30.000 TL ödül kazanýrken, üniversite ve üzeri seviyede dereceye giren birinciler ise 60.000 TL, ikinciler 50.000 TL, üçüncüler de 40.000 TL'lik ödülün sahibi olacaklar.

TARIM ALANINDA GELEN BAÞARILARIMIZ...

Birçok alanda baþarý hikâyesi yazan katýlýmcýlar Tarým alanýnda gerçekleþen yarýþmalarda da önemli baþarýlara imza atýyor. Take Off Giriþim Zirvesine katýlan Move On, yapay zeka tabanlý TAS ve TASAI otonom kitleri ve kameralar sayesinde traktörlere görü yeteneði kazandýrarak otonom hale getirdiler. MCP Tarým platformu ile toplanan verileri analiz ediyorlar. TEKNOFEST Giriþim Programý mezunu da olan Move On 50 Milyon TL deðerleme üzerinden yatýrým aldý. Move On geliþtirdikleri kitlerin yurt içinde ve yurt dýþýnda satýþýný da gerçekleþtiriyor.

TEKNOFEST 2021 ve 2022 de Tarým Teknolojileri Yarýþmasýnda finalist olan Farmingo, otonom ilaçlama kitleri, hassas tarým sensörleri, basit ve tamamlayýcý bir dijital platform geliþtirdiler.

Farmingo akýllý ilaçlama kiti yeni tip tarým makinelerinde kullanýldýðý gibi eski tip tarým makinelerine de kolaylýkla entegre edilebiliyor. Ayrýca diðer ilaçlama makinelerinden farklý olarak ilaçlama kitine özel olarak tasarlanan mobil uygulama ile anlýk olarak ilaçlama iþlemini yönetebiliyor.

TEKNOFEST Giriþim Programý mezunu da olan Farmingo, geliþtirdikleri kit ve sensorlerin satýþýný gerçekleþtiriyor.

TEKNOFEST 2021 ve 2022 yýllarýnda Tarým Teknolojileri Yarýþmasýnda finalist olan Helimore Havacýlýk, MH50 serisi ile 70 kg tohumlama ve granül gübreleme yapýyor. Elli litre ilaçlama kapasitesine sahip, 3 dönüm araziyi toplamda 6 dakikada tamamlayabilen otonom bir hava aracý geliþtirdiler. 10-12 dakikalýk havada kalma süresine sahip araç ile ortalama 8 dönüm araziyi ekebiliyor ve yine 10-12 dakika havada kalýþ süresinde 22 dönüm araziyi ilaçlayabiliyor. TEKNOFEST Giriþim Programý mezunu da olan Helimore Havacýlýk, geliþtirdikleri Tarýmsal Ýnsansýz Hava Araçlarýnýn satýþýný ve kiralamasýný yapmaya devam ediyor.

www.teknofest.org