Güneþ'te güçlü patlama! Türkiye'den açýklama geldi: Aktörlerimiz koordineli þekilde çalýþmalarýný sürdürüyor
ABONE OL

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakan Yardýmcýsý Ömer Fatih Sayan, güneþ yüzeyindeki patlamalardan kaynaklanan jeomanyetik fýrtýna aktivitelerini yakýndan izlediklerini ifade etti.

"Jeomanyetik Fýrtýna" uyarýsý: Telefonlar etkilenebilir

Sayan, sosyal medya hesabýndan, güney yüzeyindeki patlamalar sonrasýnda yaþanabilecek geliþmelere iliþkin paylaþým yaptý.

Son dönemlerde güneþ yüzeyindeki patlamalardan kaynaklanan jeomanyetik fýrtýna aktivitelerini yakýndan izlediklerine iþaret eden Sayan, "Fýrtýnalar, uydu haberleþme sistemleri ile elektrik þebekelerini olumsuz etkileyerek, aksaklýklara ve kesintilere yol açabilmekte." ifadesini kullandý.

Sayan, bu fýrtýnayla ilgili yapýlan bilimsel açýklamalara göre, uydu navigasyon sistemleri ve radyo alýcýlarýnýn frekanslarýnda aksamalar meydana gelebileceðini bildirerek, bu durumun, saatler sürebilecek kesintilere sebep olmasýnýn öngörüldüðünü aktardý.

Tüm geliþmeleri titizlikle takip etmeye devam edeceklerini vurgulayan Sayan, þunlarý kaydetti:

"Bakanlýðýmýz, uydu sistemlerimiz de dahil olmak üzere haberleþme sistemlerimizin etkilenmemesi ve kusursuz çalýþmasý için tüm aktörlerimizle koordineli þekilde çalýþmalarýný sürdürüyor. Ülkemizin haberleþme hizmetlerinde bugüne kadar herhangi bir aksaklýk meydana gelmedi."

  • güneþ patlamasý
  • jeomanyetik fýrtýna
  • uydu sistemleri