HAVELSAN'dan yeni adým! Hedefi açýkladý
ABONE OL

Yeni nesil teknolojiler geliþtirmek için Gebze Biliþim Vadisi’nde faaliyet gösterecek merkezin açýlýþýna töreninde konuþan HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, Biliþim Vadisi bünyesindeki 90 firmanýn 24’ünü HAVELSAN iþ ekosistemine dahil ettiklerini, 2021 yýlý ile birlikte, Biliþim Vadisi bünyesine yeni katýlan 56 firmayla da görüþmelere baþlanacaðýný açýkladý.

“ÝHRAÇ EDÝLEBÝLÝR YAZILIM ÜRÜNLERÝ GELÝÞTÝRÝLMESÝNE KATKI SAÐLAMAYI HEDEFLÝYORUZ”

Genel Müdür Mehmet Akif Nacar, Biliþim Vadisi ve TÜBÝTAK TÜSSÝDE ortaklýðýnda kurulan, yürütücülüðünü Biliþim Vadisi’nin üstlendiði Türkiye Açýk Kaynak Platformuna HAVELSAN’ýn “kurucu üye” olduðunu hatýrlatarak, “Bu sayede, oluþturulacak açýk kaynak yazýlým ekosistemindeki yazýlýmcý sayýsýný artýrmayý ve ihraç edilebilir yazýlým ürünleri geliþtirilmesine katký saðlamayý hedefliyoruz” dedi. Biliþim Vadisi yönetiminin HAVELSAN’ý Biliþim Vadisi Mobilite Tabanlý Tarým Kümelenmesi’ne “Teknoloji Lideri” olarak davet ettiðini dile getiren Nacar; “Drone, IoT, robotic otonom sistemler, yapay zekâ ve benzeri teknolojilerde Tarým Kümelenmesine dâhil olacak firmalarla iþ birliði ve koordinasyonun saðlanmasýna katký sunmak üzere görüþmelerimiz devam ediyor” diye konuþtu.

“ARTIK DÜNYAYA AÇILMAMIZ GEREKÝR”

HAVELSAN Yönetim Kurulu Baþkan Vekili Prof. Dr. Hacý Ali Mantar, Türkiye’de mühendislik ve Ar-Ge çalýþmalarýnýn çok ilerlediðini ve bugün ülkemizde yapýlamayacak, geliþtirilemeyecek hiçbir ürün olmadýðýný belirterek, “Artýk dünyaya açýlmamýz gerekir. Bunun için de maliyet etkin, sürdürülebilir, rekabetçi çözümler sunmalýyýz. Biz de ülkemizin bu rekabetçiliðine katký sunmak amacýyla bugün HAVELSAN Ýleri Teknolojiler Merkezimizi açtýk. Biliþim Vadisindeki varlýk sebeplerimizden biri de buradaki ekosistemle yakýn çalýþmak ve iþ birliði yapmak. Biz bir ekosistem firmamýzla bir ürün geliþtiriyorsak, bu sadece HAVELSAN’ýn ihtiyacý için, tüm dünyaya satabilmek üzere geliþtirilmeli” þeklinde konuþtu.

“MERKEZ BÖLGEMÝZE ÖNEMLÝ BÝR GÜÇ KATILMIÞ OLACAK”

Gebze Kaymakamý Mustafa Güler, tüm sanayicilerin, yatýrýmcýlarýn, üniversitelerin hizmetkârý olduklarýný belirterek, “Sizlerin karþýsýna çýkacak engelleri kaldýrmakla mükellefiz. HAVELSAN Ýleri Teknolojiler Merkezinin de açýlmasýyla bölgemize önemli bir güç katýlmýþ olacak” açýklamalarýnda bulundu.

Biliþim Vadisi Genel Müdürü Serdar Ýbrahimcioðlu ise yaptýðý konuþmada, “Milli Teknoloji Hamlesi parolasýyla sürdürülen çalýþmalarýn önemli bir adýmý olarak milli savunma endüstrimizin gözbebeði kurumlarýndan HAVELSAN’ýn Biliþim Vadisinde Ýleri Teknolojiler Merkezi açmýþ olmasýnýn mutluluðunu yaþýyoruz” ifadelerini kullandý.