Heyecan dorukta! Yýlýn son TEKNOFEST'i yarýn Ýzmir'de baþlýyor
ABONE OL

Ýzmir Çiðli Havalimaný'ndaki festival, 1 Ekim'e kadar teknoloji meraklýlarýyla buluþacak.

Festival, teknoloji yarýþmalarý, hava gösterileri, konserler, söyleþiler ve bilim þovlarý baþta olmak üzere çok sayýda bilim ve kültür sanat etkinliðine ev sahipliði yapacak. Teknoloji ve giriþim yarýþmalarý da düzenlenecek.

Etkinlik süresince her gün öðleden önce ve öðleden sonra olmak üzere iki kez gerçekleþtirilecek "Sahne Senin" etkinliði ile müzikseverler, sahne deneyimi yaþayabilecek.

Festival heyecanýna ortak olmak isteyen ziyaretçiler, kayýtlarýný TEKNOFEST internet sitesi ile mobil uygulama üzerinden yapabiliyor.

ULAÞIM ÝÇÝN TOPLU TAÞIMA ÖNERÝLÝYOR

TEKNOFEST için ziyaretçilerin, özel araç yerine raylý sistem, deniz yolu ve belediye otobüslerini tercih etmeleri önerildi.

ESHOT'un, festival alanýna ÝZBAN Ulukent ve Egekent istasyonlarý ile Bostanlý Ýskelesi'nden ring seferleri düzenleyeceði, dileyenlerin, bisikletleriyle de festival alanýna ulaþabileceði belirtildi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yýlýnda üç büyük þehirde düzenlenmesi kararý alýnan festivalin Ýstanbul etabý 27 Nisan-1 Mayýs'ta, Ankara etabý 30 Aðustos-3 Eylül'de yapýlmýþtý.

Ýstanbul'daki festival, 2,5 milyonu aþan ziyaretçisiyle "dünyanýn en büyük organizasyonu" olarak tarihe geçmiþti. Ankara Etimesgut Havalimaný'nda düzenlenen festivali ise 943 bin kiþinin ziyaret ettiði bildirilmiþti.

TEKNOFEST, ÝZMÝR'DE OTELLERÝ DOLDURDU

TEKNOFEST Ýzmir için kente gelenler þehir merkezindeki otelleri doldururken, tam doluluða ulaþan tesisler son günlere kalan rezervasyon taleplerini Çeþme, Seferihisar gibi çevre ilçelerdeki konaklama tesislerine yönlendiriyor.

Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý yürütücülüðünde düzenlenen, Türkiye'nin ilk ve tek havacýlýk, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yýl Ýstanbul ve Ankara'dan sonra Ýzmir'de kapýlarýný teknoloji meraklýlarýna açacak.

Ýzmir Çiðli Havalimaný'nda yarýn baþlayacak ve 1 Ekim'e kadar sürecek etkinliðe, 1 milyon civarýnda katýlým bekleniyor.

Festival nedeniyle kentteki otellerde de yoðunluk yaþanýyor.

"YATIRIM ÝÞTAHINI ARTIRACAK"

Ýzmir Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Üyesi Oðuz Özkardeþ, AA muhabirine, TEKNOFEST'in Ýzmir'de yapýlmasýnýn kent için çok büyük bir þans olduðunu söyledi.

Bu sene yapýlan diðer TEKNOFEST'lere gösterilen ilgiye iþaret eden Özkardeþ, Ýzmir'de de ilginin yoðun olacaðýný dile getirdi.

Özkardeþ, etkinlik sebebiyle konaklama yerlerinde yaklaþýk bir aydýr hareketlilik olduðunu belirterek, "Hazýrlýk döneminde gelen gidenler, heyetler oldu. Özellikle TEKNOFEST'in olduðu haftada Ýzmir'de çok ciddi bir yoðunluk var. Otellerimiz dolmuþ bir þekilde. TEKNOFEST sayesinde sezonunu bitirmiþ olan çevre ilçelerdeki otellerin de bununla ilgili müþteri aldýðýný görüyoruz." diye konuþtu.

Bu aylarda kent merkezinde doluluklarýn yüzde 100'e ulaþmadýðýný, etkinlik sayesinde bu oranýn görüldüðünü söyleyen Özkardeþ, þunlarý kaydetti:

"Bölgenin gençleri, içinde cevher olanlar, geleceðimiz açýsýndan buna katýlýyorlar. Bunun dýþýnda ülkemizin birçok ilinden katýlan oluyor. Daha bugün yeni görüþmeler yaptým, rezervasyonlara baktým. Yurt dýþý heyetler geliyor. Bunlar çok deðerli heyetler. Türkiye'deki geliþimi de ne kadar yakýndan takip etmeye çalýþtýklarýnýn örneðidir. Dolayýsýyla bizim þu anki misafir mozaiðimiz çok çeþitli TEKNOFEST sayesinde. Bu tür önemli ve büyük kapasite ihtiyacý yaratan aktiviteler, þehirdeki yatýrým iþtahýný artýracaktýr. Ýzmir'de kesinlikle özellikle beþ yýldýz seviyesinde yatýrýma ihtiyaç olduðunu, toplantý salonlarý, kongre merkezleri ihtiyaçlarý olduðunu bu tür aktiviteler gösteriyor."

Özkardeþ, Ýzmir'in festivalden alnýnýn akýyla çýkacaðýna inandýðýný dile getirerek, "Bunu baþarýlý bir þekilde geçirmemiz, Ýzmir'deki bu nevi kutlamalarýn bundan sonraki sayýsýný artýracak, cesaretini de fazlalaþtýracaktýr hem bizim açýmýzdan hem gelip de bunu, bunlarý yapmak isteyen, düzenlemek isteyenler açýsýndan." diye konuþtu.

Otellerde yoðunluðun festivalin düzenleneceði Çiðli ilçesi baþta olmak Konak ve Karþýyaka bölgesinde arttýðýný belirten Özkardeþ, yeni gelen rezervasyonlarýn Çeþme, Seferihisar bölgesine yönlendirildiðini söyledi.