Ýlk kez piste çýkan Milli Muharip Uçak'la ilgili yeni geliþme
ABONE OL

Üniversiteden yapýlan açýklamada, Antalya Teknokent bünyesinde 25 yýl kullanýlacak binanýn sözleþmesinin, TUSAÞ'ýn Ankara'daki merkez yerleþkesinde rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. Ýbrahim Yavuz ve TUSAÞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil tarafýndan imzalandýðý belirtildi.

Açýklamada deðerlendirmelerine yer verilen rektör Özkan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yýl dönümünde ilk kez piste çýkan Milli Muharip Uçak Projesi'nin bir parçasý olmaktan gurur duyduklarýný belirterek, "Dün hayallerdeydi. Bugün pistlerde ve yarýn güç birliði ile gökyüzünde olacak." ifadelerini kullandý.

TUSAÞ ile iþbirlikleri artýracak ve öðrencilerin kariyerlerine katký saðlayacak bir çalýþmanýn da bilgisini veren Özkan, Akdeniz Üniversitesi öðrencileri için TUSAÞ Kariyer projesi ile ilgili anlaþma saðladýklarýný aktardý.

Özkan, iþbirliði çerçevesinde Mühendislik Fakültesi'ne bir eðitim laboratuvarý kurulacaðýný kaydederek, TUSAÞ Kariyer programý ile Akdeniz Üniversitesi öðrencilerinin TUSAÞ üretim tesislerinde yüksek teknoloji üretim ve AR-GE çalýþmalarýný yerinde görme imkanýný sahip olacaðýný anlattý.

Antalya Teknokent Genel Müdürü Yavuz da TUSAÞ ile sürdürülen iþbirliðinin hem üniversite hem de þehir için büyük bir kazaným olduðunu vurgulayarak, "TUSAÞ tarafýndan 25 yýllýk yatýrým yapýlacak olan AR-GE binasýnda mühendislerin, yazýlýmcýlarýn ve öðrencilerin istihdamý saðlanacak." deðerlendirmesinde bulundu.

Antalya Teknokent'te yapýlacak 6 bin metrekare kapalý alana sahip TUSAÞ AR-GE binasýnda baþta Milli Muharip Uçak Projesi olmak üzere TUSAÞ'ýn yüksek teknoloji odaklý savunma sanayi projeleri de yürütülecek. Binanýn bir yýl içerisinde faaliyete geçmesi planlanýyor.