Ýmzalar TEKNOFEST Ýzmir'de atýldý: Savunmada yerli sanayiyi güçlendirecek güç birliði
ABONE OL

Küçük ve Orta Ölçekli Ýþletmeleri Geliþtirme ve Destekleme Ýdaresi Baþkanlýðý (KOSGEB) ile BMC, Anadolu Ajansýnýn (AA) 9'uncu kez global iletiþim ortaðý olduðu, Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý (T3 Vakfý) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý yürütücülüðünde gerçekleþtirilen TEKNOFEST Ýzmir'de Tedarikçi Geliþtirme Alanýnda Ýþ Birliði Anlaþmasý imzaladý.

KOSGEB Baþkaný Hasan Basri Kurt, imza töreninden sonra AA muhabirine yaptýðý açýklamada, 1 yýlý aþkýn süredir Tedarikçi Geliþtirme Programý baþlattýklarýný söyledi.

Bu kapsamda Türkiye'nin büyük, yüz aký firmalarýnýn KOBÝ'lerle daha yakýn iþbirliði içinde çalýþabilmeleri, yeni tedarik aðlarýný güçlendirmeleri, bu aðlarýn Anadolu'ya yayýlmasý için çalýþmalar yaptýklarýný anlatan Kurt, þöyle konuþtu:

"KOSGEB Türkiye'nin bütün illerinde var. Sanayi kuruluþlarýmýzý için kolaylaþtýrýcý oluyoruz, KOBÝ'lerimizle buluþturuyoruz. Hem ürün yerlileþtirme hem de tedarikçilerin güçlendirilmesi noktasýnda ciddi katkýlar vermeye çalýþýyoruz. Sanayi kuruluþlarýmýz da bu konuya çok açýk. BMC'ye teþekkür ediyorum. Türkiye'nin yüz aký firmalardan bir tanesi. Hem savunma sanayisi hem otomotiv alanýnda güçlü iþler yapan bir firma. Bu firmanýn tedarikçi aðýný geniþletme, yerli tedarik aðýný güçlendirme çabasýna KOSGEB de katký verecek. BMC ürünlerini yerlileþtirmek için çok ciddi çabalar sarf ediyor. Biz de bu çabanýn ufak bir destekçisi olmaya çalýþacaðýz."

- KOBÝ'LERÝN YOLU AÇILACAK

BMC Ýcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçýntaþ da Ýzmir'den kurulan ve üretimini halen kentte sürdüren bir firma olarak festivalin Ýzmir'de ve þehrin kurtuluþuna atfen eylül ayýnda yapýlmasýndan mutluluk duyduklarýný söyledi.

Festivale güvenlik güçleri için geliþtirdikleri zýrhlý SUV TULGA ve uzaktan kumandalý, otonom ve dron entegreli AMAZON aracýyla katýldýklarýný anlatan Yalçýntaþ, gösterilen ilginin, gençlerin sektörün farkýna vardýðýný görmenin sevindirici olduðunu ifade etti.

KOSGEB'in Tedarikçi Geliþtirme Programý'nýn iyi düþünülmüþ bir proje olduðunu vurgulayan Yalçýntaþ, Türkiye'deki iþletmelerin yüzde 99'unun KOBÝ olduðunu ve KOBÝ'leri güçlendirecek stratejilerin son derece önem taþýdýðýný belirtti.

KOBÝ'nin kalkýnmasý, ileri gitmesi, rekabetçi olmasý, yurt dýþý pazarlara açýlmasýnýn ancak ve ancak ana sanayi ile entegrasyonuna baðlý olduðuna iþaret eden Yalçýntaþ, þunlarý kaydetti:

"KOBÝ ne kadar ana sanayi ile entegre olursa o kadar ileriye gider, kaliteli üretim yapar, baþarýlý olur. KOBÝ'yi ana sanayiden kopartýrsanýz kolay kolay geliþemez, kalkýnamaz, daha ileriye gidemez, ihracat da yapamaz. Bu imzaladýðýmýz iþ birliði KOBÝ ile ana sanayi arasýndaki entegrasyonu ilerletmeye, ana sanayinin KOBÝ'ye destek olmasýna, KOBÝ'nin kabiliyetlerini geliþtirmesine yönelik bir anlaþma.

Bu iki yönlü faydalý anlaþma. KOBÝ için çok anlamlý çünkü KOBÝ'nin müþterisi, kalitesi, ürün yelpazesi artýyor. Ana sanayi açýsýndan da KOBÝ'den aldýðýmýz verim artýyor. Çalýþtýðýmýz KOBÝ ne kadar hýzlý, düþük maliyetli, kaliteli ürün verirse biz de o kadar baþarýlý oluruz. Bu yönleriyle son derece güzel bir anlaþma. Bu anlaþmanýn parçasý olmaktan çok mutluyuz."

BMC'nin yürüttüðü projelerde KOBÝ'lerin çok büyük bir payý olduðuna deðinen Yalçýntaþ, bir inovasyon þirketi olarak KOBÝ'leri de bu yöne teþvik etmeye çalýþtýklarýný söyledi.

Murat Yalçýntaþ, "Ýþ birliði anlaþmasýnýn getireceði faydalar sayesinde KOBÝ'ler yenilikçilik, kalite artýrma, maliyetlerini düþürme anlamýnda fýrsat elde edecekler. Bu fýrsatý deðerlendireceklerine eminim. BMC ile KOBÝ'ler arasýndaki iliþki artarak devam edecek." dedi.