Ýran'da AKINCI baþarýsý... Selçuk Bayraktar ilk kez konuþtu: Hiç gidilmeyecek yere gitti
ABONE OL

Bezmialem Vakýf Üniversitesinde düzenlenen Saðlýk Bilimleri ve Teknoloji Zirvesi'nde konuþan Baykar Yönetim Kurulu Baþkaný ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ýn milli ÝHA'larýnýn geliþtirilme sürecine iliþkin bir sunum gerçekleþtirdi.

Selçuk Bayraktar, Ýran Cumhurbaþkaný Ýbrahim Reisi ve beraberindeki yetkililerin hayatýný kaybettiði helikopter kazasýna iliþkin arama faaliyetlerinde görev alan Bayraktar AKINCI'nýn 2019'da ilk uçuþunu yaptýðýný dile getirdi.

Bayraktar AKINCI'nýn söz konusu helikopter kazasýndaki arama görevine iliþkin Bayraktar, "En olumsuz koþullarda, en zorlu þartlarda hiç gidilmeyecek yere Türk mühendislerinin, Türk evlatlarýnýn geliþtirdiði insansýz hava araçlarý gitti ve çok önemli bir göreve imzasýný attý." dedi.

- "KIZILELMA'NIN 1-2 AY ÝÇÝNDE ÜRETÝM PROTOTÝPLERÝ VE VERSÝYONUNU UÇURMAYA BAÞLAYACAÐIZ"

Baykar'ýn 15 yýlda kendi sýnýfýnda dünyanýn 1 numarasý olacak insansýz hava araçlarýný geliþtirdiðine dikkati çeken Bayraktar, "Bayraktar TB2 dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen, en yüksek performansý en düþük maliyetle veren insansýz hava aracý oldu." dedi.

Bayraktar, Baykar bünyesinde tüm projeleri kendi öz kaynaklarýyla geliþtirdiklerine deðinerek, þunlarý kaydetti:

"Böyle bir teknoloji þirketi, Türkiye'de ve dünyada olmadýðý gibi teknoloji aleminde de ancak buluþ yapan firmalarda bunu görebilirsiniz. Dünya teknoloji tekellerinde bile görülemeyecek bir þey. Bayraktar KIZILELMA, 2022'de milletimize söz verdiðimizden yaklaþýk 1 sene kadar önce ilk uçuþunu gerçekleþtirdi. KIZIELMA, tüm dünyada havacýlýkta gittiði yeri temsil ediyor. Yaklaþýk 1-2 ay içinde üretim prototipleri ve versiyonunu uçurmaya baþlayacaðýz. Bu yýl 3 adet KIZILELMA'yý üretmiþ olacaðýz ve önümüzdeki yýllarda da daha yüksek adet seri üretime geçmiþ olacak. Þu anda son entegrasyon çalýþmalarý devam ediyor."