İTÜ APİS uydu tasarım raporundan yüzde 99,61 puan alarak birinci oldu
ABONE OL

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulmuş bir proje takımı olan APİS, dünyanın en önemli uydu tasarım yarışmalarından biri olan ve 14-16 Haziran’da Texas’ta düzenlenecek Cansat Competition'a birinci sıradan girmeye hak kazandı.

NASA ve Lockheed Martin sponsorluğunda düzenlenen Cansat Competition’un ön tasarım raporundan yüzde 99,61 gibi bir puan alan ekip, bu vesileyle söz konusu yarışmaya birinci sıradan katılmaya hak kazanmış oldu.

İTÜ APİS, Cansat Competition yarışmasının yanı sıra İstanbul Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali olan Teknofest 2019’da Alçak-Yüksek İrtifa Roket Yarışması'na da katılacak.

APİS AR-GE Takımı, 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan bir proje takımı olup, NASA'nın da sponsor olduğu CANSAT model uydu yarışması için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önceki yıllarda yapılan CANSAT organizasyonunda iki kez dünya birincisi olan İTÜ’yü temsil etmek amacıyla bu yıl APİS model uydu ekibi olarak yarışmaya katıldılar.