KORKUT, HÝSAR O, ZMA-X... ASELSAN'dan Adana TEKNOFEST'te gövde gösterisi
ABONE OL

ASELSAN, TEKNOFEST'te baþta güvenli iletiþim imkâný saðlayan haberleþme çözümlerinin yaný sýra, aviyonik, elektro-optik, radar, elektronik harp, deniz ve güvenlik sistemleri alanýnda geliþtirdiði 80'den fazla ürün ve sistemini sergileyecek. Festival alanýnda Gök Vatan'ýn koruyucusu olan KORKUT Hava Savunma Sistemi, HÝSAR O Hava Savunma Sistemi, SÝPER Atýþ Kontrol Merkezi, GÜRZ Hibrit Hava Savunma Sistemi ziyaretçilerin beðenisine sunulacak. Kara Araçlarý Deneyim Alanýnda ise ZMA-X Ýnsansýz Zýrhlý Muharebe Aracý ile ASLAN Ýnsansýz Kara Aracý, TEKNOFEST kuþaðýyla buluþacak.

YENÝ NESÝL HABERLEÞME SÝSTEMLERÝ

ASELSAN, stant alanýnda güvenlik açýðýný sýfýrlayan haberleþme sistem çözümlerini TEKNOFEST kuþaðýyla buluþturacak. Festivalde cep telefonu ve telsizin birleþtiði yeni nesil iletiþim cihazý olan 3810 Hibrit El Terminali, Jandarma için üretilen 3700 Yeni Nesil Telsizi, en zor þartlarda kesintisiz iletiþim imkâný saðlayan ARTcom 5433 EHKET Taktik El Telsizi, haberleþme sisteminin omurgasýný oluþturan Taþýnabilir Radyo Link Sistemi, IFF Dost Düþman Tanýmlama Sistemi ve Uydu Haberleþme Terminali vitrine çýkacak. TEKNOFEST'te muadillerinden üstün özelliklere sahip olan ASELFLIR-500 Keþif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi, KARAT-200 Kýzýlötesi Arama ve Takip Sistemi, TOYGUN-200 EO Sensör Sistemi, TOLUN Mühimmatý, GÖZDE Güdüm Kiti, FULMAR 200-A SAR Podu, MURAD Burun Radarý, ALP 300-G Erken Ýkaz Radarý, STR 700-G Silah Tespit Radarý, ANTIDOT 2U-LB Mini Elektronik Harp Podu, IRIS-100 Füze Ýkaz Sistemi, DÜFAS Çekili Sonar, DERÝNGÖZ Otonom Sualtý Aracý, AVCI Kaska Entegre Gösterge Sistemi, aselPINE Silah Kontrol Sistemi, AMAC Kokpit Kontrol Sistemi ve KILAVUZ-11 Ataletsel Ölçüm Birimi gibi ürünler de yer alacak.

ASELSAN ÝLE GELECEÐE YOLCULUK

ASELSAN'ýn Tekno Macera standýnda ise çocuklar keyifli anlarýn tadýný çýkaracak. ASELSAN'ýn bilim ve teknoloji meraklýsý çocuklar için 2019 yýlýnda hayata geçirdiði uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi Tekno Macera, TEKNOFEST Adana boyunca çocuklara unutulmaz bir deneyim yaþatacak. Tekno Macera deneyim alanýnda çocuklar, keyifli bir gelecek yolculuðuna çýkacak. Geleceðe Yolculuk rotasýnda deniz altýndaki yaþamý inceleme imkanýna sahip olacak çocuklar, su üstünde inceleme yapacak kit tasarlayabilecek. Kodlama çalýþmasý ile hayalet balýðý bulmaya çalýþacak olan çocuklar, 9D su altý yolculuðu ile macera dolu yolculuklarýný tamamlayacak. ASELSAN, TEKNOFEST kapsamýnda Antalya'da düzenlenen Ulaþýmda Yapay Zekâ ve Hava Savunma Sistemleri Yarýþmasý ile Mersin'de yapýlan Ýnsansýz Deniz Aracý ve Ýnsansýz Su Altý Sistemleri Yarýþmasýnýn da yürütücülüðünü üstleniyor. ASELSAN, yarýþmalarda dereceye giren takýmlara çeþitli teknoloji destekleri veriyor. 'Ayaklarý yere basmayan festival' mottosuyla yapýlan TEKNOFEST yarýþmalarýyla gençlerin milli teknoloji geliþtirme konusunda ilgisinin artýrýlmasý hedefleniyor.

'TEKNOFEST IÞIÐI DALGA DALGA YAYILIYOR'

Teknoloji tutkunu TEKNOFEST gençliðinin artýk Türkiye'nin geleceðinde söz sahibi olduðunu belirten ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, þunlarý söyledi:

"Aydýnlýk yarýnlarýmýzýn umudu olan gençlerimiz TEKNOFEST ile hayallerini gerçeðe dönüþtürüyor, büyüklerinden bayraðý devralýyor. TEKNOFEST'in yaktýðý teknoloji ýþýðý dalga dalga yayýlarak Milli Teknoloji Hamlesine yön verecek gençleri sarýyor. Bir marka haline gelen TEKNOFEST'ler sayesinde gençlerimiz, geleceði bugünden tasarlýyor. Onlarýn bitmek bilmeyen enerjisi, kabýna sýðmayan potansiyeli, engelleri aþan azmi ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesinin yapý taþýný oluþturuyor. TEKNOFEST gençliðinin gözündeki ýþýltý bizim, geleceðin tam baðýmsýz Türkiye'sini yaratma yolundaki kararlýlýðýmýzý perçinliyor. TEKNOFEST gençliðinden aldýðýmýz ilhamla oyun deðiþtirici teknolojiler geliþtiriyor, ihracat odaklý büyüme stratejimizi baþarýyla uyguluyoruz. Son günlerdeki geliþmeler haberleþme altyapýlarýnýn güvenliðinin ne kadar kritik olduðunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bizde 1975'te baþlayan haberleþme sistemleri yolculuðumuzda, bugün ulaþtýðýmýz nokta ile ülkemizi dünyada zirveye taþýyoruz. Haberleþme altyapýlarýnýn güvenliðini saðlamak için milli çözümler geliþtiriyoruz. Mehmetçiðin olduðu her sahada akýllý telefonlarýn yeteneklerini, baz istasyonu kullanmadan saðlayabiliyoruz. Haberleþme güvenliðini üst seviyede tutan çözümlerimizle hem ülkemizin hem de güvenlik güçlerimizin iletiþim altyapýsýný korumada adeta aþýlmaz bir güvenlik duvarý örüyoruz. TEKNOFEST'te halkýmýzla buluþturacaðýmýz milli haberleþme çözümlerimizle dýþa baðýmlýlýðý azaltýyor, güvenli ve kesintisiz haberleþme imkâný saðlýyoruz. Milli çözümlerimizi sergileme fýrsatý bulduðumuz TEKNOFEST ruhunun, gençlerimizin ufkunu geniþletmesi için büyük bir fýrsat olduðuna inanýyorum. TEKNOFEST etkisiyle gençlerimizin savunma ve teknolojiye daha çok ilgi duymaya baþladýðýný görüyoruz. ASELSAN olarak, 'sen geleceksin diye' Adana'da olacaðýz. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna gönül veren, ülkemizin geleceði için fikri olan, dýþa baðýmlýlýktan kurtulmamýz için emek harcayan tüm teknoloji tutkunlarýný TEKNOFEST heyecanýna ortak olmaya bekliyoruz."